Vy spíte, nebo co? Blaha varuje Čaputovou před občanskou válkou

„Kdo vlastně vládne na Slovensku? Kde jsou vládní politici? Lidé se bouří, stát kolabuje a oni to mají kompletně na salámu,“ napsal Blaha na Facebooku.

https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3012580845647141

Prezidentku Zuzanu Čaputovou obvinil z toho, že zablokovala vypsání referenda o předčasných volbách tím, že žádost, kterou podepsalo přes půl milionu Slováků, předala ústavnímu soudu, který referendum nakonec zakázal. Za pokrytecké rovněž považuje to, že začátkem července odletěla na dovolenou do Toskánska v době, kdy je situace v zemi napjatá.

Předsedu parlamentu Borise Kollára (Sme rodina) obvinil ze zrady „milionů Slováků“, když jeho partaj podpořila očkovací zákon, který dává naočkovaným obyvatelům určité výhody v případě zhoršení epidemie covidu-19. Blahovi navíc vadí, že okamžitě odletěl do zahraničí. Podle předsedy Směru Roberta Fica vyrazil Kollár na dovolenou. Ministr práce Milan Krajniak (Sme rodina) ovšem tvrdí, že vezl své matce v zahraničí léky.

„Premiéra nemáme, Heger je jen atrapa, o ničem nerozhoduje, nikoho nezajímá. V klíčových chvílích slovenských dějin do čela slovenské vlády postavili slaměného panáka,“ vyčinil Blaha premiérovi Eduardu Hegerovi (OĽaNO).

Podle něj se resort zdravotnictví nachází v rozkladu a ministr Vladimír Lengvarský (za OĽaNO) „za poslední tři dny v parlamentu neřekl ani slovo“.

„A policii řídí Matovičova mafie,“ pustil se Blaha do ministerstva vnitra. Slovenské opozici se nelíbí počínání ministra vnitra Romana Mikulce (OĽaNO), který podle některých svědectví mohl přijmout úplatek ve výši 100 tisíc eur (přes 2,5 miliony korun).

Směru kromě toho vadí, že ministr nařídil pozastavení činnosti vyšetřovatelky Diany Santusové z Úřadu inspekční policie, která vyšetřuje podezření ze zneužívání pravomocí příslušníků Národní kriminální agentury (NAKA). Právě kauzy, které má na starosti NAKA, považuje Směr za politicky motivované. Ostatně i šéf poslanců Kollárovy strany Sme rodina Petr Pčolinský již avizoval, že by Mikulec i policejní prezident Petr Kovařík měli odstoupit.

„A takto si tu žijeme. Zdravotnictví ovládají farma firmy, policii zločinci, v čele vlády je nafukovací panna, v čele parlamentu Jidáš,“ konstatoval Blaha.

Dále opoziční poslanec zkritizoval média, že místo toho, aby informovala o vládní krizi a kritizovala přijímaná opatření, odsuzují protesty občanů proti očkovacímu zákonu.

„Totální anarchie. Ale korporátní média to neřeší, oni nekritizují vládu, ale občany. Vláda je super, pojďme vyměnit národ,“ píše poslanec.

Napětí ve společnosti podle něj rychle roste a zemi hrozí občanská válka. Vyzval proto Čaputovou, aby si to již uvědomila a začala situaci řešit.

„Paní Čaputová, já vím, že nemá smysl vás k čemukoli vyzývat, ale vy spíte, či co? Nevidíte, že Slovensko je na nejlepší cestě k občanské válce, proboha? Však se probuďte!“ zvolal Blaha na konci svého příspěvku.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru