Důkazy o skryté pyramidě objevené v Sakkáře poblíž nejstarší egyptské pyramidy

Podle Ancient Origins by tento nejnovější objev mohl být předzvěstí dalších pyramidových objevů:

“Pokud se (Dobrev) ukáže jako správné, mohlo by to znamenat, že v Egyptě je ještě třeba najít mnoho dalších pyramid.”

Dobrev se nedávno dohodl na cestě do Sakkáry s britským televizním moderátorem Tonym Robinsonem za dokument s názvem „Otevření egyptské velké hrobky“. Sakkára je pohřebištěm staroegyptské královské rodiny a nachází se poblíž bývalého hlavního města země v Memphisu.

Éra staré říše starověkého Egypta byla známá svými stupňovitými pyramidami. Foto Flickr

Sakkára je stejné místo, kde bylo během Staré říše postaveno mnoho starých „stepních pyramid“:

“První z tohoto typu stavby zde byl postaven pro faraona Džosera z 3. dynastie architektem Imhotepem, ale tyto památky byly zdokonaleny až za vlády Snefru (vládl 2613 až 2589 př. N. L.).” Tento faraon, který založil 4. dynastii, postavil tři pyramidy, z nichž nejznámější je Červená pyramida. “

V egyptské poušti použil Dobrev moderní technologii – radiografickou analýzu -, aby mu pomohl lokalizovat zakopané pyramidy, a řekl svému britskému hostovi, že si myslí, že má přesnou polohu pyramidy, kterou hledá:

 

“Věří, že” nová pyramida může ležet pohřbená pod pískem v oblasti Sakkára Jih. ” Nachází se severozápadně od pohřebiště faraona Pepiho I. v Tabbet al-Guesh. Dobrev řekl Robinsonovi, že Sakkára má stále více divů, které má odhalit. “

Dobrev si všiml, že dosud nebylo objeveno žádné pohřebiště pro Pharoah Userkare (23. století před naším letopočtem), a proto Dobrev vzal Robinsona na zdánlivě nepopsatelnou rovinu a poznamenal, že je přesvědčen, že v této oblasti se nachází základna pyramidy pro Userkare. A vysvětlil, proč si myslí, že pro tuto konkrétní pyramidu byla postavena pouze základna:

 

“Egyptolog tvrdí, že tento faraon šesté dynastie nežil dost dlouho na to, aby mohla být postavena jeho pyramida.” Curiosmos.com cituje Dobrov s tím, že panovník „mohl mít jen čas na vytvoření pyramidové základny.“ Expert se domnívá, že toto místo bylo pravděpodobně místem pyramidy Userkare, protože se nachází poblíž pohřebišť jeho otce a dalších rodinných příslušníků . ” Píše portál Ancient Code.

Tento sken pouště byl pořízen v oblasti, kde může být skryto mnoho pyramid. Foto Channel 5
Přejít nahoru