Na nákupní frontě klid. Ještě tak měsíc?

Ve volbách jsem volil, jak asi nebude překvapením, Volný blok. S možností jeho neúspěchu jsem samozřejmě reálně počítal, i když je pravda, že spíše na úrovni 2-4 procent. Strana tvrdí, že bude pokračovat dále, ale problém V.B. je podle mne v tom, že vzhledem k okolnostem svého vzniku a následného fungování je stranou, která v těchto volbách uspět celkem nutně potřebovala. Faktický výsledek aspoň příliš nezavdal k halasnému poukazování na zisk finančního příspěvku za 1.5% jakožto jediný důvod kandidatury a pokud strana i za této situace bude makat dál, stále z toho může něco smysluplného vylézt. Jinak dle mne volby dopadly katastrofálně, ale světlé body jako vykroužkování Pirátů a hlavně krach Hamáčka příjemně potěšil. Teď ještě zařídit, aby tento vodní dělař mohl odpočívat někde na Mírově.

Nejsem zdatný politický analytik a tak nebudu spekuloval a vymýšlet varianty dalšího vývoje, zásadně ovlivněného situací kolem prezidenta Miloše Zemana. Že nás s novou vládou, kterou SPOLUisti se Starosty a kvartetem Pirátů nejspíš dají dohromady, nečeká vůbec nic hezkého, je ale nasnadě. Chudnutí obyvatelstva, green deal, velké zdražování, tlačení se na ten gender-LGBT-BLM západ kam přece patříme a naopak další zhoršování už tak velmi špatného vztahu s Ruskou federací, pomalá transformace České republiky do 17 spolkové země, nasměrování společnosti k povinnému očkování, to vše může zastavit asi buď jen to, že se koaliční partneři časem ukrutně rozhádají, nebo se občané brzy ukrutně vzpamatují. Že v to druhé nelze příliš doufat ukazuje i následující screenshot, který ponechám raději bez komentáře. Navíc, on se k paní Šiklové, tedy pardon Novotné, v komentářích pod blogem jistě někdo iniciativně přidá.

Aktuální stav také udržuje jakous takous snesitelnost pokud jde o covidová opatření a tlak na očkování. V obchodech i MHD jsem již dlouho bez respirátoru či jiného náhubku a je klid, jakoby se nechumelilo. Jakkoliv by bylo fajn se v této věci mýlit, je to ale spíše klid před očekávatelnou bouří. Přesto si jej v těch obchodech a MHD “užívám” a doufám, že se mi během toho následujícího cca měsíce, v němž se ten klid snad ještě relativně udrží (než nová vláda začne oficiálně úřadovat), podaří ještě se trochu na věci očekávatelné připravit mj. nějakými nákupy věcí konzumovatelných i nekonzumovatelných. Ostatně, mít doma nějakou rezervu je dobré vždy, covid necovid. A stejně důležité je, pokusit se trochu “obklopit” podobně smýšlejícími a v rámci možností charakterními lidmi, s nimiž by se dala vytvořit jakási svépomocná “komunita” pro případ zlých časů. To se zatím nedaří, ale naděje umírá poslední.

To by bylo pro dnešek vše. A jelikož jsem zde dlouho nepsal, tak zde dlouho nebyla ani píseň. Tak tady je jedna ještě čerstvá.

Autor: Jakub Moravčík

Přejít nahoru