Expert na hollywoodské zbraně: Alec Baldwin ignoroval pravidlo bezpečnosti zbraní č. 1

Breitbart News uvedl, že úřad šerifa okresu Santa Fe vyšetřuje poté, co Baldwin vystřelil ze zbraně ve čtvrtek na natáčení ‚Rust‘ a zabil 42letou kameramanku Halynu Hutchins a zranil režiséra 48letého Joela Souzu.

Poznamenal, že pravidla bezpečnosti zbraní platí i na filmové scéně, kde „nikdy nedovolíte, aby ústí zbraně zakrylo něco, co nehodláte zničit“.

Dalším obecným bezpečnostním pravidlem zbraně je, že jednotlivci musí s každou zbraní zacházet, jako by byla nabitá. Toto pravidlo jde ruku v ruce s tím, na které se Carpenter zaměřil, a také neguje namíření zbraně na kohokoli, protože střelná zbraň se vždy předpokládá nabitá.

Kromě problémů s bezpečností zbraní Mezinárodní aliance zaměstnanců divadelních scén tvrdí, že „Halyna Hutchins byla zabita ostrým nábojem“.

The Post hovořil s bývalým filmařem a členem amerického národního střeleckého týmu Peterem Lakeem, který řekl: „Nenapadá mě žádný důvod, proč by se někde na natáčení konalo živé kolo. Na filmových scénách jsou obecně zakázány. Nenapadá mě žádné vysvětlení, proč by na natáčení měl být ostrý náboj ze zbraně. Určitě bys to neměl v rukou herce.”

Alec Baldwin byl léta aktivistou proti zbraním, dokonce se účastnil reklamní kampaně proti NRA.

Jeden z jeho nejvýraznějších tweetů o kontrole zbraní se vrátil, aby ho pronásledoval po čtvrteční střelbě. Breitbart News uvedl jeden z Baldwinových tweetů z minulých let, ve kterém napsal: „Zajímalo by mě, jaký to musí být pocit někoho neoprávněně zabít.

 

Přejít nahoru