Epidemie očkovaných v praxi

To jsem ani nevěděl, ale střední školy teď mají pro prváky tzv. adaptační kurz, kdy se prostě někde slezou na společné akci, užijí si to tam a pak studují lépe a radostněji. Letošní adapťák ale dopadl poněkud nešťastně, objevil se tam covid. Neočkovaný syn byl celkem promtně poslán na testy, byl shledán pozitivním a můj neočkovaný kolega šel prakticky okamžitě do karantény.  Vzápětí covida od synátora chytnul, bylo mu dva dny blbě, měl trochu horečky, pár dní ho pak ještě bolely svaly a klouby, ale než mu skončila karanténa, už na zahrádce okopával vinohrad, byl čilý, veselý a spokojený.  Jeho syn měl takřka bezpříznakový průběh – hodně spal, ale to prý dělal i tak, takže v pohodě.

Největší fór ovšem byl, že jeho očkovaná manželka pěkně dál chodila do práce, protože je očkovaná a žádná karanténa se na ní nevztahovala. Po týdnu ovšem jí začalo být také blbě. Trvalo to jen jednu noc, ale stejně šla k doktorce, ta jí poslala na test a co myslíte.. měla ho tam. Takže nahlásit v práci, jít také do karantény. V práci se stýkala jen se samými očkovanými lidmi, protože firma je velká korporace a nenechá si rozvracet pracovní řady nějakou nedisciplinovaností, takže samozřejmě nikdo do karantény nešel. Ale po pár dnech odpadly dvě další kolegyně ze stejného důvodu. Začala jim stoupat teplota, šly za doktorem a…. měly ho tam. A ještě jsou vyšetřovány zaměstnavatelem, jestli řádně nosily roušky ve společné kanceláři.

Mezitím se u druhého bratra ukázalo, že i jejich očkovaný syn si z adapťáku covida přivezl také. Jen se to projevilo o pár dní později. A podle všeho to musel být kvalitní prevít, protože očkovanému synkovi vyletěla teplota  a týden opravdu promarodil. Jeho očkovaní rodiče kolem něj samozřejmě řádně poskakovali, zajistili mu tu nejlepší možnou rodinnou péči, ale protože byli očkovaní, karanténa se na ně nevztahovala a vesele dál chodili do práce.

Asi nemusím zdůrazňovat, co bylo dál. Oba se nakazili. Oba bezpříznakově, ani jeden nebyl na testech, ale otec (a můj kolega) nám to bezpříznakově přinesl do práce a nakazil nám jednu postarší kolegyni, která není očkovaná, protože covid neexistuje. A ta už to dotáhla do špitálu. Naštěstí si tam jen pár dní poležela, dostala pár infuzí, jeden večer jí dávali kyslík a ještě ráda se nechala zaregistrovat na očkování. Tedy samozřejmě nevíme, jestli to udělal zrovna tento kolega, ale poté co kolegyně skončila ve špitále, dostal v práci test a… měl ho tam.

Matka si pak také koupila test, také zjistila že je pozitivní a chtěla zůstat doma. Ale ve škole kde pracuje jí to nechtěli dovolit, protože je očkovaná a ještě dostala od ředitele pěknou sodu, že aktivní blbec je horší než třídní nepřítel. Co si má doma co dělat testy…

A takhle se milé děti zařídí, že vládní debilita všech Vojtěchů a poradní MESSESů snadno a rychle potlačí pozitivní efekt očkování a hladce zařídí jeho naprostý opak. Zajisté jste si všimli, že nejméně škody nakonec nadělal ten neočkovaný kolega, co to normálně dostal, normálně skončil v karanténě, normálně to vyležel, okopal pár keříků, nikoho nenakazil a pak šel zdravý a veselý opět do práce. Nikdo kvůli němu neskončil v nemocnici.

O tom, jak se nemoc šíří mezi očkovanými bez jakéhokoliv omezení si cvrlikají vrabci na střeše, ale sůdruh ministěr v souladu s metodikou budoucí vlády ještě stále mluví o tom, že je zapotřebí omezovat neočkované a neomezovat očkované. A tak se na velkých akcích musejí neočkovaní prokazovat PCR testem a očkovaní tam budou běhat i kdyby byli stokrát infekční.  Zároveň je očkovaným v podstatě zakázáno chodit do karantény, je jim v podstatě zakázáno se testovat a chodí do práce i když mají doma uznaného infekčního člena rodiny. Tak snadné to je.

A za tohle Babiš může. Je to stejná chyba jako když se loni spoléhal na málo funkční chytrou karanténu. Letos se spoléhal na málo funkční očkování. V obou případech pak dlouho nebyl ochoten uznat realitu za reálnou a když mu to došlo, bylo už pozdě. Loni jsem ho tepal právě za to, že chytrá karanténa je k ničemu. Letos ho tepu za to, že považoval očkování za samospasitelné a přitom už před čtrnácti dny to bylo z vládních dat poznat a poznal to jeden venkovský Vidlák spolu s provinčním matematikem Masterem.

Tam nahoře v tom proticovidním týmu je jich celá banda. Všichni ti docenti, vědci, imunologové, biologové, virologové a další nejsou ochotní uznat, že Fajzr vyrobil šméčko. Že vakcína situaci málo řeší a spoléhání se na ní naopak situaci dramaticky zhoršuje. A protože už loni vláda řádně rozmělnila odpovědnost,  řádně rozdělila a vymezila kompetence, tak tam teď není jediný chlap s gulama, který by vystoupil a řekl, že očkovaní bohatě stačí na to, aby epidemie běžela a i kdybychom nějakým zázrakem stihli všechny naočkovat, tak ještě rychleji vyprchává účinnost těm, co se očkovali na jaře a nikdo neví, jak dlouho ještě v této situaci může epidemie růst.

Nedělám si iluze, že by to nějaký Válek či Fiala chápali.

Každopádně se připravujme na to, že letos se epidemie zřejmě vyřeší přirozenou cestou. Všichni si tím projdeme, každý podle toho, co je mu souzené.  Všichni se promoříme. A za promoření zaplatíme  příslušným počtem mrtvých. A pokud to ještě čtrnáct dní poroste, zaplatíme za to i mrtvými z banálních jiných  příčin kvůli přetíženému zdravotnictví.

Dnes ráno ukazovala moje apokalyptická tabulka deset tisíc lidí v nemocnicích dne 18.listopadu a dvacet tisíc lidí v nemocnicích dne 26.listopadu. Přiblížit se to může tak maximálně o den. A v neděli a v pondělí se to zase o něco vzdálí. Už jsme tomu hodně blízko. Jestli nezačnou čísla samovolně klesat, tak se Fiala své vlády vlastně ani nedočká.

Autor: vidlakovykydy.cz

Přejít nahoru