Bude válka?

Rusko už nemůže ustoupit, nemá kam, NATO a USA neposkytují Rusku žádné bezpečnostní záruky (chronickým lhářům se stejně nedá věřit – vzpomeňte si na vymyšlenou záminku k invazi do Iráku). Rusové vědí, že po Ukrajině přijde na řadu převrat a devastace Ruska po vzoru Ukrajiny. Nepotřebují silného sebevědomého prezidenta, který by vedl Rusko, ale spíše komika, jako je “ukrajinský” Zelenskyj (něco jako náš Igor).
Náš svět čelí dvěma velkým katastrofám – válce a změně klimatu. Vzhledem k tomu, že bohatí a mocní našeho světa již na klimatické změny rezignovali a jediné, na čem se politici velmocí dokážou shodnout, je místo konání příští klimatické konference v blízké budoucnosti, hrozí nám tak především válka. Vojenský konflikt o suroviny – a zde je Rusko první na ráně.
Je smutné, že o budoucnosti světa rozhoduje prezident jaderné velmoci s nastříkanými vlasy v úctyhodném věku nedožitých 80 let. Velmoc, která jako jediná v historii lidstva použila jaderné zbraně. Jednopolární svět nadvlády USA a NATO nemůže existovat donekonečna. Vzestup nové supervelmoci Číny nelze zastavit, pokud se Čína ?? rozhodne vojensky připojit Tchaj-wan k pevninské Číně, nikdo ji nezastaví. Druhá velmoc – Rusko se svými děsivými historickými zkušenostmi se Západem (od Napoleona po Hitlera) má naprosto oprávněné obavy o svou budoucnost při rozšiřování NATO. Ukrajina jako člen NATO představuje pro Ruskou federaci nepopiratelné bezpečnostní riziko. Nikdo už nevěří řečem z washingtonského Bílého domu o šíření demokracie; USA v minulosti vedly několik katastrofálních válek ze strachu z ohrožení své “demokracie” – Vietnam, Afghánistán, Sýrie, Irák… a prohrály.
Ve světě hrozící vojenské konfrontace je třeba zmínit i vojenský rozpočet NATO ?☠️ je patnáctkrát vyšší než vojenský rozpočet Ruské federace (NATO 900 miliard dolarů, Rusko 60 miliard dolarů), tento nepoměr musí pochopitelně vést k převaze NATO i technologickému zaostávání Ruska ve vojenské výrobě a tento nepoměr se bude jen zvyšovat (součástí rozšiřování NATO jsou i plánované vojenské základny USA na Slovensku). Co v takové situaci zbývá oprávněně stále znepokojenějšímu Rusku – červené linie a po jejich překročení pochopitelně válka, Rusko nemá na výběr. Rusko už nechce a nemůže dovolit, aby bylo vyzbrojováno jako Sovětský svaz. Pokud NATO neustoupí od svých výpadů ve východní Evropě, nemá Ruská federace zkrátka jinou možnost než vojensky zasáhnout na Ukrajině.

Co může Rusko válkou ztratit? Nord Stream 2 nebude nikdy spuštěn (ať už válka nebo ne), nekonečné sankce (i když se říká, že jsou pro bohaté, vždy a všude to odnesou ti nejobyčejnější lidé, nikoliv bohatí), přijdou o SWIFT, ale zůstanou svobodní, nepodrobení, a riziko převratu nebo vojenského zásahu NATO v Rusku se opět oddálí…

Souboj Putin vs. ukrajinský komediant se spolu s lumpárnami zpoza oceánu zásadně dotýká i Slovenska. Vládní koalice (ministři Nad a Korčok) se chystá podepsat lokajskou smlouvu s americkou armádou, protože vládní poslanci hlasují jednomyslně, aniž by si uvědomovali své budoucí kroky, myslí jen krátkozrace na pravidelný měsíční příjem, smlouva bude bohužel velmi pravděpodobně schválena parlamentem, o její konečné ratifikaci velkokněžnou z paláce nepochybuji, navzdory jejím květnatým řečem o smíření, míru….
Petice proti lokajské smlouvě Slovenska s americkou armádou snad otevře oči některým vládním poslancům a dalším občanům…

Autor: Miroslav Urban

 

Přejít nahoru