Experti uvedli tajné funkce aut, o kterých možná netuší ani mnozí řidiči

Řidiči si často nevšímají indikátoru umístění palivové nádrže. Díky němu zjistíte, na které straně má vozidlo otvor palivové nádrže. Poradí vám trojúhelný symbol na palubní desce.

Další užitečnou funkcí je držák víčka palivové nádrže. Četná auta jsou vybavena držákem z umělé hmoty na víčku palivové nádrže. To zjednodušuje tankování, protože chrání víčko před nárazem do karosérie.

Automobil má několik způsobů, jak může upozornit, že řidič nedává pozor a je unaven. Za tímto účelem byla vyvinuta technologie Attention Assist, která registruje chyby řidiče, například když prudce vybočí z pruhu a stejně prudce se vrátí. Podobné systémy mají Mercedes Benz, Audi, BMW, Ford, Kia, Mazda, Volvo и Volkswagen a další.

Další funkce přijde vhod těm, kdo nemá v oblibě klíče. V případě, že se vám vybil akumulátor, najděte na přívěsku malý kovový anebo plastový klíček, jisté tajné tlačítko. Hraje úlohu obyčejného klíčku a umožní vám odblokovat dveře.

Řidiči si také často nevšimnou průhledného držáku z umělé hmoty ze dvou stran čelního skla. Umožňuje připevnit parkovací lístek. Některá auta posledních modelů umožní majitelům otevřít kufr pohybem nohy pod nárazníkem.

Nikoli všichni řidiči vědí o možnosti vypnutí indikátoru obsluhy, což je povinnou podmínkou pro samostatnou opravu vozidla. Pro různé modely existuje vlastní způsob, o kterém si můžete přečíst na internetu, napsali autoři.

Přejít nahoru