90% obyvatel ČR považuje uprchlíky za hrozbu

Loňský průzkum (2019) přinesl tato zjištění: Velmi zajímavou informací je, že 90 % obyvatel ČR uprchlíky považuje za reálnou hrozbu pro ČR.54 % obyvatel ČR dokonce uprchlíky považuje za velkou a přitom reálnou hrozbu pro ČR!Jen 8 procent obyvatel uprchlíky za hrozbu nepovažuje. A 2 % neví.

Navíc to, že je za hrozbu nepovažují, ještě neznamená, že je vítají. Takže tzv. “vítačů” je mezi Čechy maximálně 8%, ale zřejmě mnohem méně.

Přehledně na obrázku:

uprchlíci
uprchlíci

Uprchlíci patří mezi 3 hlavní hrozby pro bezpečnost ČR, které nadpoloviční většina občanů považuje za vážné a současně skutečné reálné hrozby. Za velkou hrozbu pro mír a bezpečnost v České republice nadpoloviční většina občanů pokládá teroristy (58 %), mezinárodní organizovaný zločin (57 %) a uprchlíky z jiných zemí (54 %). Zajímavý a nepřekvapivý je i graf vývoje uprchlické hrozby v čase za poslední roky.

Hrozba v čase
Hrozba v čase

Všechna tato fakta jsou pozoruhodná hlavně v každodenní konfrontaci s tím, jak o uprchlících informují veřejnoprávní média v ČR.

Průzkum přináší i další zajímavá zjištění, která veřejnoprávní média už milión chvilek ignorují.

Třeba to, že loni (před koronavirem) byli Češi nejspokojenější se situací a hleděli do budoucna s největším optimismem za posledních 20 let! A to především co se týče situace jejich rodiny a ČR!

Celý výzkum je zajímavý a doporučuji jej k přečtení.Výsledky posledního průzkumu najdete zde: https://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/documents/c2/a5079/f9/po200106

Autor: Jiří Žamboch

 

Přejít nahoru