Objev v Egyptě mění dějiny lidstva!

Od počátku roku 1800 archeologové a egyptologové hledali a objevovali tisíce starověkých památek a tajemství ukrytých v egyptských pouštích. Existuje však mnoho skrytých drahokamů, které jsme ještě neobjevili.

Badatelé však nemají vždy takové štěstí, protože občas narazí na vzácné historické drahokamy těsně pod povrchem. Vzhledem k péči a lstivosti starověkých lidí, kteří tyto hrobky postavili, je práce archeologa delikátním lovem mrchožroutů.

Egyptské ministerstvo pro památky se v posledních letech pokusilo vést nové průzkumy po celé zemi, zdánlivě s cílem učinit nové objevy, ale také pomoci napravit škody způsobené v průběhu času nájezdníky a lupiči hrobek.

Od egyptské revoluce v roce 2011 bylo mnoho oblastí, jako jsou Velké pyramidy, zcela nestřeženo. Výsledkem je, že vykradači hrobů vyplenili oblast a ukradli artefakty, z nichž některé mají vazby na kriminální podsvětí a jiné, které jsou jednoduše ukradeny.

Děti byly zvyklé vstupovat do šachet hrobek, které byly příliš malé na to, aby do nich mohli vstoupit dospělí, což mělo za následek zranění a dokonce i smrt. Jako by ztráty na životech nebyly dost špatné, krádeže také poškodily velké množství hrobek, které se nedaly opravit.

Jedním z nově vykopaných míst byla nekropole Sakkára, starobylé historické místo. Ministerstvo starožitností objevilo v roce 2018 průkopnické poklady, které byly dobře zachovalé a jedinečné. Podle jednoho objevu “nejkrásnější hrobka objevená v tomto roce”.

Mnoho důležitých starověkých památek bylo zničeno nebo ukradeno, ale pozlacená stříbrná maska byla objevena ukrytá uvnitř dřevěné rakve. Existuje jen několik pokladů tohoto druhu, takže bagry se připravily na další poklady, které čekají na objevení v hlubinách Sakkáry.

Archeologové byli u vytržení, když masku objevili. Ve skutečnosti to byl první úkol v této oblasti od roku 1900, což naznačuje, že významnější artefakty byly na cestě.

Nedlouho poté, co byla mumie objevena, archeologové objevili další starověké artefakty. Uvnitř kamenného hřebene byla zastrčena skupina sedmi hrobek, z nichž jedna obsahovala mumifikovaná koťata a vzácné skarabea.

Lidská těla byla mumifikována, aby byla chráněna pro posmrtný život, zatímco zvířata byla zkamenělá jako součást náboženských obětí. Po shromáždění bezvadně zachovaných tvorů byli vědci nadšeni, že mohou prozkoumat dveře k nerušené hrobce, o které se věřilo, že obsahuje lidské pozůstatky.

Po 4 400 let bylo složitě vyřezávané pohřebiště velekněze – Wahtye – ponecháno zcela nepoškozené a skryté. V páté dynastii byl králem Neferirkare Kakaiem jmenován vysoce postaveným členem kněžství. Píše portál Housediver.com

Přejít nahoru