Airbus A320 a jeho zřícení v roce 2015 – Zde jsou fakta

  • Může za všechno CERN?
  • Byla to elektromagnetická zbraň?
  • Je kopilot stále naživu?

Základní fakta o leteckém neštěstí

K letecké havárii došlo v oblasti nad jižní Francií. Letadlo se pohybovalo na trase Düsseldorf – Barcelona. Ranní vzlet byl bez komplikací. Zhruba po osmi minutách letu bohužel přišel nešťastný okamžik. Ta nejdůležitější fakta o letu Airbus A320 naleznete v tabulce prezentované níže.

Předmět Hodnota
Přerušení kontaktu 10:53
Rychlý sestup z výšky Cca 1 800 metrů
Lidí na palubě 150
Aerolinky Germanwings
Základní informace pojící se k tragédii letadla Airbus A320.

Letadlo posledních několik minut klesalo velkou rychlostí, a nakonec narazilo do pohoří. Všichni pasažéři na palubě bohužel zahynuli. V následujících řádcích Vás seznámíme nejenom s oficiální verzí, ale i s těmi neoficiálními. Jsou to konspirační teorie, které s letadly také souvisí. Typickým příkladem je Boeing 747 kroužící nad Brnem a rozšiřující koronavirus.

Airbus A320 je civilním dvoumotorovým letadlem s poměrně nízkým trupem. Využíváno je primárně pro středně dlouhé tratě.

Kamil R., Brno, pilot.

Airbus A320 havaroval vinou kopilota

Po této tragické nehodě se do vyšetřování pustili francouzští, němečtí a španělští vyšetřovatelé. Zkoumalo se mnoho příčin nehody a hledala se černá skříňka, která by prozradila více. Právě na základě jejích dat vzešla oficiální verze. Ta ukázala na pochybení kopilota. Později na jeho úmyslné zavinění leteckého neštěstí.

Pilot letadla si údajně odskočil na toaletu. Při návratu do kokpitu se identifikoval, ale kopilot ho už nepustil dovnitř. Na černé skříňce je přitom nahraný jeho dech, takže byl s největší pravděpodobností při smyslech. Byl to tedy on, kdo nasměroval Airbus A320 přímo do hor a tím pádem zabil spoustu nevinných lidí?

Kokpit letounu Airbus A320 při nočním letu.

Airbus A320 a možné konspirace

Po pádu letadla Airbus A320 se pochopitelně vyrojila velká spousta spekulací a konspiračních teorií. Jednou z nich je například to, že kopilot letadla stále žije. Někdo se o tom snažil přesvědčit společnost natočením audio záznamu s jeho hlasem v němčině. Objevila se dokonce i fotografie člověka, který mu byl hodně podobný.

Nejčastější otázky a odpovědi

Není to ale jenom konspirace o tom, že kopilot stále žije. Světlo světa spatřily i mnohé další. Ty podrobněji rozebereme v následujících otázkách a odpovědích. Prozradíme Vám o nich všechno důležité a Vy sami si pak můžete udělat svůj vlastní obrázek.

Jak to bylo s fotografií kopilota, který údajně přežil?

Člověk podobný kopilotovi vše dokonce sám vysvětluje, že jde o něj samotného a podoba je pouze náhodná.

Jak je to s konspirací o elektromagnetické zbrani?

Letadlo bylo údajně sestřeleno nešťastnou náhodou. Sestřelit ho americký laserový obranný systém. Ten byl v tu dobu ve stavu nacvičování sestřelení ruských jaderných hlavic.

Jaké jsou další konspirace?

Jedna z nich poukazuje na výbuch ještě ve vzduchu. Airbus A320 měl na palubě údajně výbušninu, která byla odpálena na dálku.

Jsou nějaké indicie pro výbuch ve vzduchu?

Například to, že pilot, potažmo kopilot nestihli vyslat SOS signál, protože letadlo vybouchlo z ničeho nic.

Do jakých konspirací je zapojen kopilot?

Kromě toho, že stále žije konspirátoři koketují také s myšlenkou, že šlo o islámského konvertitu. To znamená, že jeho jednání bylo plánovaným teroristickým útokem.

Jak to bylo s letadlem Airbus A320?

Je tedy otázkou, zda výsledná zpráva vyšetřování je pravdivá či nikoliv, protože není nikdo přeživší. Vyšetřování se opírá především o černou skříňku. Za nehodou nemůže být údajně ani nějaká slabost kopilota, protože manévr sestupu si z autopilota žádá určité úkony, které je třeba provést. Záznam černé skříňky navíc prozradil, že pasažéři Airbus A320 do poslední chvíle nic netušili. Jejich křik se začal ozývat až těsně před nárazem do skal. I když existuje oficiální verze je pravděpodobné, že kolem tohoto leteckého neštěstí bude vždy mnoho nezodpovězených otázek a domněnek. Zdrojem informací se staly webové stránky G.cz, Blesk a Lidovky.

zdroj

Přejít nahoru