Pouze 8. – Chci, aby Zelenskij . .

V dnešním blogu se budu věnovat i jeho stylu komunikace.

Myslím to naprosto vážně.

Ale je důležité, abyste viděli kousek příběhu, abyste pochopili tato má slova…

Životní zkušenosti nám pomáhají zmoudřet. Já například poznám, jestli je někdo opravdový chlap, nejen podle činů, ale dokonce i podle slov. Protože nejen samotné činy, ale i způsob našeho myšlení o nás hodně vypovídá.

Skutečný chlap by nepochybně hledal vlastní síly a prostředky k řešení svých problémů.

 

Přejděme tedy k Zelenskému.

“Je třeba nejen opravit vše, co okupanti zničili, ale také vybudovat nové základy pro náš život – bezpečné, moderní, dostupné a pohodlné,” prohlásil.

Bezpečný, moderní, dostupný a pohodlný základ pro život Ukrajinců vybudujeme my? Cizí krev neteče – a tak se natahuje pohodlná ruka a organizuje, co bychom ještě všichni chtěli, abyste nám dali.

I já chci, aby nám někdo za mé peníze postavil bezpečný, moderní, cenově dostupný a pohodlný základ pro život. Kvalitní silnice, kvalitní potraviny, moderní školní a nemocniční budovy. A samozřejmě domy. Máme my a naše děti platit doživotní hypotéky, když nám někdo pohodlně a zdarma postaví “nový základ našeho života”?!!!!

Podle článku v odkazu

https://www.aktuality.sk/clanok/44SiFyE/podla-fialu-sa-do-obnovy-ukrajiny-musi-zapojit-cely-svet/?_ga=2.248246023.1441970444.1656950527-1172534856.1645946189

“Každý Ukrajinec, se kterým jsem se setkal, projevil vůli a odhodlání bojovat za svou svobodu,” řekl premiér Fiala. S mnoha z nich se pravděpodobně nesetkal. Ať se postaví na naše hranice a jde nám naproti, jako hrdinně bojují mnozí Ukrajinci za svou vlast…

 

Někteří v diskusích píší, že je Ukrajinci u nás nezajímají – a že bychom se jimi měli přestat zabývat.

Já si myslím pravý opak – zajímám se o Ukrajince, zejména o ty, kteří nás “opustili”. A chci, abychom jim věnovali velkou pozornost.

Chci, aby vláda zveřejnila pravdivé údaje o tom, kolik procent Ukrajinců sem skutečně přichází z oblastí přímo postižených válkou.
K tomu není co dodat, že?

Chci, aby vláda zveřejnila skutečné údaje o tom, kolik Ukrajinců sem opakovaně přichází, aby si zachránili život.
Ani k tomu se nedá nic říct – protože je těžké vysvětlit, že se někdo tak bojí o svůj holý život, že sem chodí dvakrát nebo třikrát týdně, aby ho zachránil.

Protože i lidé z oblastí Ukrajiny, kde není po válce ani památky, si zde zachraňují život. A někteří lidé si sem běží zachránit holý život opakovaně – řekl bych, že je načase zavést pravidlo “třikrát a dost” do záchrany holých ukrajinských životů pro opakované příjezdy.

Chci, aby nám vláda zveřejnila pravdivé údaje o tom, jaké profese “přeběhlíci” vykonávají.
Je vhodné se podívat, jakou profesi měli ti, kteří uprchli z válečných oblastí. Protože pokud je pravda, že od roku 2014 někteří lidé nedostávají důchody a děti jsou diskriminovány a dějí se tam nepříjemné až hrůzné věci, tak si dovedu představit, že v té oblasti byly skupiny lidí, které měly důvod utéct, pokud se o tom všem začne mluvit objektivně. Myslím, že v takové situaci by tam byli například státní zástupci, policisté, úředníci a také učitelé. A samozřejmě konkrétní zločinci – ale ty bychom přece nezakrývali, že?

 

Zajímá vás, proč bych chtěl mluvit se Zelenským, jak jsem uvedl na začátku blogu?

Mám k tomu dobré důvody.

Chci, aby nám Zelenskij veřejně vysvětlil, jak to bylo s tím Doněckem a Luhanskem. Zda a z jakých důvodů skutečně diskriminoval určité skupiny obyvatelstva.
Soucítím s těmi, kdo prožívají válečné útrapy, ať už jsou kdekoli na světě. Soucítím také s těmi, kteří v Doněcku a Luhansku už léta zažívají těžkosti. Jsem pro to, aby nám Zelenskyj veřejně vysvětlil, proč část obyvatel jeho vlastní země, kterou máme nyní za naše peníze budovat, nemá rovná práva, nedostává důchody a nemá plný přístup ke vzdělání.

Chci, aby nám Zelenskij veřejně vysvětlil, co se děje s palivy a plynem na Ukrajině.
Vyzval k sankcím, které nyní způsobí naší ekonomice i nám jako národu vážné problémy, pokud nebude čím topit a čím jezdit. Ukrajina však údajně v tomto ohledu žádné sankce neuplatnila. A ceny jsou tam údajně o polovinu nižší než u nás. Ať nám tedy vysvětlí, proč sami tyto sankce nezavedli.

 

Konference o obnově Ukrajiny má spojit mezinárodní úsilí o obnovu tohoto státu.

Zástupci Ukrajiny, včetně premiéra Denise Šmyhala, představí základní obrysy plánu obnovy hospodářství, infrastruktury, sociální sféry a životního prostředí. Věřím však, že toto mezinárodní zasedání, které se konalo včera a dnes, tedy jednání o tom, co bychom měli Ukrajincům ještě dát, se snad po zveřejnění částky “STAVEBNÍ POMOC” konečně stane impulsem pro národ, aby se postavil proti této ukrajinské ostudě v naší zemi. Scénář tohoto příběhu je mi totiž čím dál podezřelejší.

Veřejně přiznávám, že nechápu, kterou část Ukrajiny chce Zelenskyj budovat. Ten v rukou Rusů, kde došlo k vojenskému konfliktu? Vážně si myslíte, že nás tam Rusové nechají něco postavit? Nebo tu část Ukrajiny, kde nebyla válka, bychom měli obnovit moderním a pohodlným způsobem pro Ukrajince? Jaký důvod bychom k tomu měli – když to nebylo území zmítané válkou?

 

A zelený mužíček mi svým chováním a komunikací stále více připomíná filmového hrdinu, napsal jsem. Jistě – copak si nepamatujete, ve které pohádce Marfa a její “já chci, a já chci, a já chci”?

Autor: Elena

Přejít nahoru