Pozor na agenty a zrádce

A neptejte se ani jejich otců, co jejich děti dělaly nebo dělají v zahraničí. Protože jejich odpovědi budou odpovědí otce, který poslal svého syna, aby se připravil na práci zahraničního agenta a poskoka mocných globalistických zájmů, ale který to nikdy nepřizná. Proto budou nejasné a nejednoznačné. V nejlepším případě vám řekne, že přesně neví, co tam jeho syn dělal, ale bylo to velmi moderní a pokrokové…

 

Nyní jsme však denně konfrontováni se zprávami o tom, jak kade-kdo lže, podvádí a klame, a dokonce nás upozorňuje na hoaxy. Takže už víme, že v moderním světě i u nás existují placené instituce, které školí ty, kdo si chtějí zlepšit sebevědomí. Jak napsat životopis, jaké úspěchy a reference doložit, jakými kontakty se pochlubit. Jak podpořit lži. Někteří z odborníků, kteří se vracejí ze zahraničí, jsou skutečně (podle reklamy) velmi dobře vyškolení a úspěšní. Mnozí z nich odlétají za Atlantik, aby se stali skutečnými profesory nebo velmi úspěšnými manažery.

 

Někteří z nich přinášejí doporučení k přijetí nebo infiltraci do nejvyšších vládních funkcí. Když to nevyjde, zakotví ve stejně progresivních neziskových nebo nevládních organizacích. Nejčastěji jsou financovány z podobných zdrojů. Vstoupí do vyčkávacího režimu. V tomto vztahu mi už dlouho připadá zcela nezbytné znát strukturu financování všech těch našich nevládních a neziskových organizací. Jak na Západě, tak na Východě o této věci nemlčeli a zavedli institut “zahraničního agenta” nebo “zahraničního spolupracovníka”.

 

Zjistili totiž, že i mezi navrátilci a nově příchozími se úspěšně maskují agenti, špioni a zrádní služebníci cizích zájmů. Zvláště opatrní bychom měli být u odborníků na zahraniční politiku, obranu, politické svobody, lidská práva nebo sociologii a socioekonomické otázky. Obzvláště opatrní jsou “experti”, kteří jsou schopni dlouho dopředu určit “většinový” názor veřejnosti. Dvojitý pozor!

 

Proč? Protože jsou to agenti! Protože jsou to špióni! Protože jsou to poskoci a přisluhovači cizích zájmů. Nepřipravovali se na práci, ale na spolupráci se svými zahraničními “dobrodinci”. Nejsou sami. Celé týmy agenturních spolupracovníků pracují na jejich oslavě a vychvalování. V zahraničí i doma, dávno nasazení a umístění. Mají spoustu peněz a vlivu. A označují jmenované příchozí za nositele nejpokrokovějších a nejsprávnějších směrů myšlení, uvažování a jednání.

 

Buďme tedy raději opatrní při vítání cizinců i navrátilců. Vždyť se nevracejí jen lékaři, inženýři nebo IT specialisté. Poskytněme jim velkorysý prostor pro další růst a odborný rozvoj v profesi, kterou obhajitelně ovládají. Rozhodně ne při manévrování s naší zemí, s obyčejnými lidmi nebo při určování veřejného mínění. To je velmi bezohledné a riskantní. Nejsou to totiž jen odborníci na práci, kteří se vracejí …

Autor: Durila Michal

Přejít nahoru