Stoltenberg

Bomba. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg usvědčil NATO ze zločinů

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg (JS) musel být značně indisponován, aby řekl pravdu, kterou dlouho úspěšně vtloukal do hlavy. Před jednáním ministrů obrany NATO v Bruselu v únoru 2023 u příležitosti prvního výročí ruské invaze na Ukrajinu poučoval přítomné o zločinech Ruska, o nutnosti zvyšovat zbrojní a muniční výrobu, když Putin nechce mír. Záměrně nejmenoval režiséra této sabotáže, kterým jsou podle dosavadních důkazů a motivace jednoznačně USA.

Po tomto úvodu odpovídal na otázky novinářů. JS, postižený duševní indispozicí, selhal hned při první otázce, cituji:

Lorne Cook, Associated Press:

“Za poslední rok NATO přešlo od poskytování nesmrtící pomoci od spojenců k poskytování dělostřelectva až po tanky. Nyní mluvíme o stíhačkách. V sídle NATO se schází ukrajinská styčná skupina. Proč by měla veřejnost věřit, že NATO není ve válce s Ruskem”?

V odpovědi JS se mimo jiné uvádí, že NATO ani spojenci NATO nejsou účastníky konfliktu. Nezapomněl se také pochlubit tímto citátem:

“Další věc, kterou řeknu, je, že válka nezačala loni v únoru. Válka začala v roce 2014. A od roku 2014 spojenci NATO poskytovali Ukrajině podporu, výcvik, vybavení, takže ukrajinské ozbrojené síly byly v roce 2022 mnohem silnější než v roce 2020 a 2014.”

Více info zde

Přejít nahoru