Plus size: Krásná kdykoli!

Oblečení, které vám padne jako ulité a zároveň vám dává pocit pohodlí a sebevědomí, může být pro mnohé ženy výzvou, obzvlášť pokud hledají plus size módu. Ačkoliv každá žena je jedinečná a má svůj osobní styl, existuje několik univerzálních tipů, jak si vybrat oblečení pro plus size, které vám bude lichotit, a zároveň se v něm budete cítit skvěle.

Prvním krokem je najít správnou velikost. Mnoho žen si myslí “Já budu nosit co chci a kdy chci,” což je skvělý přístup, ale je důležité, aby oblečení sedělo tak, jak má. Příliš těsné oblečení může zbytečně zdůraznit partie, které nechcete zvýrazňovat, zatímco příliš volné může působit nevýrazně a přidávat vizuálně na objemu.

Další zlatým pravidlem je hledat plus size šaty se střihy, které podtrhnou vaše přednosti. Například, pokud máte krásně vykrojený pas, nebojte se ho zdůraznit páskem nebo šaty s výraznější pasovou částí. Naopak, pokud chcete odvést pozornost od boků, sáhněte po A-liniových sukních nebo šatech, které přirozeně prodlouží vaši postavu.

Barvy a vzory hrají také klíčovou roli. I když tmavé barvy mají tendenci zeštíhlovat, neměly by dominovat vašemu šatníku. Nebojte se experimentovat s jasnými barvami a vzory, které mohou vašemu outfitu dodat osobitost. Důležité je vybírat vzory, které jsou proporcionální vaší postavě – například velké vzory mohou na plus size postavě vypadat lépe než drobné.

Co se týče materiálů, hledejte takové, které jsou kvalitní a příjemné na nošení. Materiály, které dobře drží tvar a nevytvářejí zbytečné záhyby, mohou zázraky udělat pro celkový vzhled.

Nakonec je důležité přizpůsobit si módní trendy tak, aby vám slušely. Ne všechny aktuální trendy budou pasovat každé postavě, a to je v pořádku. Vyberte si z aktuálních trendů to, co se vám líbí a cítíte se v tom dobře, a zkombinujte to se základními kousky, které lichotí vaší postavě.

FAQ

Jaký typ šatů je nejlepší pro plus size postavy?
Šaty s A-liniovým střihem nebo šaty, které zdůrazňují pas, jsou obecně považovány za nejlépe padnoucí pro plus size postavy.

Mohou plus size ženy nosit vzory?
Ano, plus size ženy mohou a měly by nosit vzory. Klíčem je vybrat si vzory, které jsou v harmonii s vaší postavou.

Je lepší nosit volné, nebo přiléhavé oblečení?
Ideální je najít střední cestu. Oblečení by mělo být dostatečně přiléhavé, aby zdůraznilo vaše přednosti, ale zároveň dostatečně volné, aby nepůsobilo nepohodlně nebo nevýhodně na vaši postavu.

Můžu jako plus size žena nosit vysoké podpatky?
Rozhodně ano. Vysoké podpatky mohou prodloužit vaši postavu a dodat outfitu šmrnc. Důležité je vybrat si pohodlný pár, který dobře sedí.

Jak najdu správnou velikost?
Věnujte čas zkoušení různých velikostí a značek, abyste našly tu pravou pro vás. Velikosti se mohou lišit v závislosti na značce a stylu, takže je důležité najít, co vám nejlépe padne.

Mají barvy vliv na to, jak oblečení na plus size postavě vypadá?
Ano, barvy mohou ovlivnit, jak oblečení na postavě vypadá. Obecně platí, že tmavší barvy mohou zeštíhlovat, zatímco jasnější barvy a vzory mohou outfit oživit. Důležité je nosit barvy, ve kterých se cítíte dobře.

Přejít nahoru