Útočník z Dobšinej sa postavil pred súd: “Nechcel som ho zabiť,” plakal delikvent

Pred médiami sa v utorok útočník vyjadril, že nechcel vraždiť. “Ja som ho nechcel zabiť,” povedal s plačom. Dodal, že svoj čin ľutuje. Muž sa vyhováral, že počas spáchania skutku bol pod vplyvom alkoholu.

22-ročnému Ondrejovi za brutálny čin hrozí 20-ročné väzenie.

Podľa svedkov útočník bol vyhodený z pohostinstva, keďže “chcel naliať zdarma a to zrejme nezvládol”. Následne si počkal na obeť pred krčmou, kde následne dobil 28-ročného muža.

Podľa obhajcu sa útočník bránil, že obeť Štefan nebol náhodnou obeťou a pred útokom ho v krčme vytočil. Zrejme sa totiž postavil na stranu majiteľa pohostinstva, ktorý nechcel Ondrejovi poskytnúť alkohol. Okrem toho TV Markíza uviedla, že podľa výpovede svedkov muži mali mať pred tromi rokmi potýčku a útok pred krčmou mal byť odplatou.

Mladík bol viackrát súdne trestaný za násilnú trestnú činnosť. Z väzby bol prepustený začiatkom marca. Niekoľko dní na to vyčíňal v tom istom pohostinstve. Cez okno vliezol do krčmy a sekerou rozbil automat, z ktorého ukradol hotovosť, za čo bol do momentu vraždy stíhaný na slobode.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Screenshot Markíza)

Přejít nahoru