Nulová zaměstnanost mezi uprchlíky v Rakousku!

Podle zprávy tiskového odboru rakouské pravicové strany FPÖ nová analýza rakouského úřadu práce tvrdí, že ke konci října 2017 z 29872 evidovaných uprchlíků nebyl nikdo zaregistrován, jako zaměstnaný.

Ale jak report zmiňuje, dalších 3000 uprchlíků se na ve statistikách vůbec neobjevuje díky nedostatečným jazykovým znalostem a další desetitisíce ve statistikách jednoduše chybí.

Podle zaměstnance úřadu, Johannes Kopfa, report také neobsahuje uprchlíky, kteří navštěvují kurzy němčiny v regionech Salzburgu, Tyrolska, Vídně a Voralbergu, kde jich žije většina, protože jsou prý zatím v procesu učení se jazyka – předpokladu pro zaměstnání.

Ti, kdo jsou na kurz němčiny zaregistrovaní, nejsou v evidenci úřadu práce jako ti, kdo práci hledají.

Report také upozorňuje na neshodu mezi azylovými statistikami ministerstva vnitra a statistikami úřadu práce.

Podle statistik vnitra totiž v Rakousku má být 49775 “pozitivních” žadatelů o azyl. Pokud se to srovná s číslem 29872 evidovaných úřadem práce, znamená to, že 20000 někde chybí.

Ale to není jediný zmatek. Podle federálního úřadu pro azyl “chybí” jen 11477 azylantů, ale statistiky úřadu práce mluví jasně.

Čísla ukazují, že pokud je všechny sečteme, i včetně těch zmizelých, znamená to, že z 90 tisíc imigrantů, kteří v Rakousku požádali o azyl, jich má práci přesně 0.

(JRu, svetkolemnas.cz)

Přejít nahoru