Vědci potvrdili, že Winston Churchill věřil v existenci mimozemské civilizace

Tento geniální vůdce, který slíbil, že bude bojovat proti Hitlerovi „na plážích, v otevřeném terénu i v zalidněných městech“, předpovídal, že navštívíme třeba i ve velmi vzdálené budoucnosti planetu Venuši nebo i Mars. Dokonce poznamenal, že pro mimozemský život je důležité, aby planeta měla teplotu „mezi několika stupni mrazu a bodem varu vody“.

Tato esej byla předána americkému Národnímu muzeu W.Churchilla ve Fultonu v Missouri v 80. letech minulého století, avšak nikdy nebyla veřejně publikována. Nyní byla znovu objevena v předvečer světové vědecké konference v Bostonu.

Astrofyzik Mario Livio, který analyzoval napsanou esej, chválil Churchillovy vědecké hypotézy. Livio doslova řekl, že dokument je „velkým překvapením“ a poukázal na to, že Churchill předčil svůj čas. Churchill četl Charlese Darwina na téma původu jedinců ve věku pouhých 22 let a to v době, kdy byl jako voják umístěn v britské armádě v Indii. Během druhé světové války se z pozice britského premiéra pravidelně scházel se špičkovými vědci a byl i prvním premiérem, který zaměstnal vědeckého poradce a podpořil vývoj britského jaderného programu. Livio zdůraznil, že „Vědecky přívětivé prostředí, které Churchill vytvořil ve Spojeném království prostřednictvím vládního financování laboratoří, teleskopů a technologického vývoje, přineslo poválečné objevy a vynálezy v oborech od molekulární genetiky po rentgenovou krystalografii. Ale jeho víra v existenci mimozemské civilizace pronikla na světlo světa až nyní „.

(megazine.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru