Vražda, o které se příliš nemluví. Bohužel

Jenom během uplynulých tří měsíců palestinští teroristé pomocí zápalným draků a balónků vypálili více než 25 000 dunamů (6177,7 ha) izraelské země, z nichž většinu tvoří zemědělská půda, přírodní rezervace a lesy.

Ovšem radikální Palestinci z teroristické organizace Hamas i nadále pokračují v odpalování raket na izraelské území, v rozmezí dvou dnů 14.7.-16.7.2018 odpálili 200 raket poblíž hranice mezi Izraelem a Gazou. Jedna z nich zranila 4 Izraelce, která dopadla poblíž obytného domu, druhá z raket dopadla nedaleko synagogy a třetí u dětského hřiště v Sderotu, 20.7.2018 odpálili palestinští teroristé další tři rakety na jižní Izrael.

Palestinští Arabové běsnili i v Judeji a Samaří, kde zapálili desítky olivovníků, které vlastnili Izraelci poblíž Yitzharu.

Současná eskalace konfliktu mezi Izraelci a palestinskými násilníky vyvrcholila krveprolitím.

Dne 20.7.2018 byl Aviv Levi (20), izraelský voják sloužící v jednotce Givati, zavražděn palestinským ostřelovačem poblíž hranice mezi Gazou a Izraelem.

Z vyostřené izraelsko-palestinské konfrontace se jasně odráží palestinský postoj, který je založen na trojím „ne“. Ne jednání s Izraelem, ne uznání Izraele a ne mír s Izraelem. Tuto politiku přijaly za svou arabské země a tzv. Palestinci po šestidenní válce a ta přetrvává do dneška.

(eportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru