Nejdřív křičel Alláhu akbar, pak zabil svou matku a sestru a jednoho dalšího člověka zranil

Drama, ve které útočník s nožem volal Alláhu akbar, zabil dvě osoby a dalšího zranil se odehrála ve Francouzsku, blizko Paříže. Pachatel vyhrožoval i policistům, ti ho následně zabili. Kromě teroristického motivu vyšetřovatelé pracují i s verzí rodinné tragédie. Ta je podle posledních informací pravděpodobnější, protože obě zabité ženy byly mužovy příbuzné.

Muž zaútočil v rezidenční čtvrti v ulici Camille Claudel. Svědci muže údajně viděli vcházet do ulice před desátou hodinou dopoledne. Podle listu Le Parisien, který útočníka identifikoval jako pětatřicetiletého Kamela S., přímo na ulici napadl svou sestru.

O dvacet minut později měl odcházet s nožem v ruce a volat „Alláhu akbar“ (Bůh je veliký), což je běžná muslimská fráze, kterou teroristé při svých činech často používají. „Jestli vstoupíte, všechny vás zabiju,“ křičel muž poté, co se zabarikádoval v jednom z domů. Když nakonec sám vyšel a pokračoval ve výhrůžkách, policie zahájila palbu. Když se dostala do domu, našla tělo útočníkovy matky, píše Le Parisien.

Útočník byl podle francouzského serveru Europe1ve „složce S“, ve které policie shromažďuje potenciálně nebezpečné osoby. Zhruba šestatřicetiletý muž byl policii známý kvůli tomu, že před dvěma lety veřejně schvaloval teroristické útoky.

Od začátku však policisté pracovali i s verzí rodinné tragédie. Ta nakonec zřejmě převážila. Není zřejmé, kdo je dalším zraněným.

Přestože incident skončil, policie požádala obyvatele, aby se místu vyhýbali a usnadnili tak vyšetřování. K útoku se podle agentury Reuters přihlásil Islámský stát (IS), neposkytl však žádné důkazy, že atentátník patřil k této teroristické organizaci.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: Phillipe Wojazer)

Přejít nahoru