Hystéria talianskych vítačov: Postrach menom Matteo Salvini stále rastie, skúšajú preto naňho absurdné trestné oznámenia

Po nedávnych talianskych parlamentných voľbách dostala bruselská promigrantská aliancia na čele s frau Merkelovou ťažký úder, z ktorého sa nevie spamätať. Taliansko prestalo byť oporou vítačskej europolitiky, keď sa výrazne posilnila najmä silne protimigračná strana Lega, ktorej líder, vicepremiér a minister vnútra Salvini má v tomto smere veľmi podobné názory ako maďarský premiér Viktor Orbán. Dokonca sa s ním nedávno stretol (čo u mainstreamových médií v celej Európe vyvolalo doslova záchvaty) a ich stretnutie sa nieslo v duchu plného porozumenia v tejto veci.

V ostatnom čase bola v médiách vo veľkom prepieraná kauza ohľadne lode talianskej pobrežnej stráže Diciotti, ktorá priviezla do Talianska zásielku migrantov, ktorých ale Salvini odmietal vputiť do krajiny. Za to si vyslúžil zo strany slniečkarov niekoľko absurdných trestných oznámení, ktorí ho obviňujú z obmedzovania osobnej slobody a dokonca z únosu (!) prevažne mladých vyšportovaných Eritrejčanov, ktorí boli na tej lodi, za čo mu hrozia väzením až na 30 rokov. K takýmto šialeným hysterickým obvineniam sa vítačské strany uchyľujú aj preto, lebo ich preferencie sa blížia k bodu mrazu, kým Salviniho popularita sa dotýka 30 percent a neustále rastie.

Salvini sa tiež postupne blíži k pozícii európskej jednotky v rebríčku popularity politikov na facebooku. Cez tento informačný kanál informuje o skutočnom stave vecí, a taktiež o migrantských udalostiach, ktoré mainstream nezverejňuje. Z tých najnovších napríklad to, že priamo na polícii bol napadnutý a zranený policajt nigérijským migrantom, že iný policajt, policajný komisár v Katánii bol vo vlastnom dome prepadnutý a dorezaný bandou migrantov, alebo to, že pred kanceláriou strany Lega bola zneškodnená ďalšia výbušnina. Salvini má dokonca aj facebookový fanklub svojich českých a slovenských priaznivcov (Matteo Salvini – Sympatizanti z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska) a na ich stránke je množstvo zaujímavých informácií v nám zrozumiteľnom jazyku o tom, čo sa nielen v Taliansku skutočne deje.

Dianie v Taliansku, ktorého novou hviezdou je Matteo Salvini, je pre budúci vývoj Európy mimoriadne dôležité. Hoci sa nám to z nášho pokojného Slovenska, učičikaným spoľahlivým denným prísunom televíznych seriálov a akciových ponúk v supermarketoch možno nezdá, ale Európa píše aj v roku 2018 zaujímavé kapitoly svojej pohnutej histórie. A možno nie sú z pohľadu budúcnosti o nič menej dôležité ako tie, ktoré sa udiali v roku 732 pri Tours alebo v roku 1683 pri Viedni, a ktoré na stáročia predurčili kresťanský a európsky charakter nášho kontinentu.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru