Španělsko více podpoří migranty na úkor vlastních občanů

Vláda navrhne minimální částku 1 200 euro ročně pro dítě každého přistěhovalce – “bez ohledu na administrativní situaci”, což znamená, jestli dostane status uprchlíka nebo ne.

Návrh je obsažen v pozměňovacím návrhu, který nedávno předložila strana Podemos do Senátu, aby podpořila návrh Socialistické strany v boji proti dětské chudobě.

Levicová koalice byla již ochotna dotovat přistěhovalce ve výši 600 euro měsíčně a nyní může přidat další balíček sociální péče ve výši 1 200 euro ročně na jedno dítě.

Země severní Evropy budou na toto opatření hledět s úlevou, pokud budou přijata, neboť to jistě bude znamenat, že ve Španělsku zůstane více afrických přistěhovalců s ohledem na výraznější výhody.

 

Během posledních několika měsíců španělská pravicová strana Vox (španělská nacionalistická strana, která chce ukončit ilegální přistěhovalectví, zahájit deportaci nelegálních přistěhovalců a zastavit separatistickou šílenost v levicové Katalánii), posílila od červnového „španělského převratu“ .

Několik evropských deníků uvedlo, že tento víkend politická strana Vox zorganizovala  obrovské shromáždění mimo centrum Madridu, shromáždění se zúčastnilo 10.000 lidí a 3.000 muselo mít trpělivost a čekat venku.

Vox napodobuje antiimigrantský nacionalismus v Maďarsku, Polsku, Česku a Itálii, v posledních  volbách před rokem získala  2% a podle průzkumů před měsícem má už 6% a stále získává další podporu.

Středopravá strana Partido Popular je znepokojena tím, že Vox stahuje pravicové hlasy.

Současná vládní socialistická koalice bude pravděpodobně u moci jen jeden rok. Za pouhé 4 měsíce se zvýšila nezaměstnanost a snížil růst HDP – čeho může dosáhnout za dalších 8 měsíců?

(prvnizpravy.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru