Migrantské cestovky

Lidmi otřásá skandál: Policie tajila brutální čin uprchlíků. Počkali si na 15letou dívku, dopadlo to špatně

Podle německého deníku Bild se útok odehrál na místních veřejných záchodcích. Muž, policií identifikovaný jako Mohammad F. (21) a jeho kamarád (18) se s dívkou měli nejprve procházet, na místě činu ji pak zatáhli do budovy kde ji Mohammad F. znásilnil. Druhý útočník měl dívku během útoku držet.

Oběť trestný čin nahlásila o dva dny později. Podle policistů však byla dívka natolik traumatizovaná, že nebyla schopna vypovídat. Vyslechnuta tedy byla až v pátek, kdy také policii sdělila jméno hlavního pachatele. Ten byl ještě ve stejný den zadržen a umístěn do vazby. Pachatele, který dívku pomáhal při útoku držet, policie zatím ještě nemá.

Mohammad F. je žadatelem o azyl, který do Německa přišel jako mladistvý a policii je už znám pro ublížení na zdraví. Identita druhého z mužů zatím nebyla uveřejněna, podle Bildu se však jedná o osmnáctiletého kamaráda Mohammada, který také pochází z Afghánistánu.

Policie byla také dotazována, proč nezveřejnila tyto informace dříve. Její mluvčí řekl, že by „dřívější tisková konference neměla smysl, protože v danou chvíli nemohli ještě pachatele jmenovat.“ Bild nicméně cituje anonymní zdroj z policie, podle kterého byl za zpozděním tlak města, které se obávalo, že by zveřejnění mohlo vyvolat podobné reakce jako incident z Freiburgu.

Tím měli na mysli případ z letošního října, kdy byla na místní diskotéce zdrogována a následně hromadně znásilněna osmnáctiletá studentka. Z tohoto činu bylo nakonec obviněno sedm Syřanů a jeden Němec. Na incident pak reagovali i pravicoví extrémisté, kteří uspořádali demonstrace, během kterých došlo ke střetům s jejich odpůrci.

(eurozpravy.cz, foto: archiv)

 

Přejít nahoru