Brutální útok na muslimskou studentku v USA. Zachyceno na VIDEU

Videozáznam, který zveřejnila americká média a již koluje na sociálních sítích, ukazuje, že se nejdříve dívky slovně dohadují. Útočnice údajně hanobila svoji oběť hanlivými urážkami kvůli jejímu muslimskému původu.

Dívka, která na muslimskou studentku zaútočila, totiž původně chtěla na toaletě se svým kamarádem natáčet video, snažila se proto odtud oběť vytáhnout ven, ale ta odmítala odejít se slovy, že chce být sama. To se po chvíli druhé dívce přestalo líbit a do muslimské dívky prudce strčila. Dívky se pak začaly vzájemně postrkávat a vyměňovat si údery.

Studentka s hidžábem mezi postrkováním pak znovu vysvětluje, že chce být pouze sama. „Nech mě samotnou a nedotýkej se mě,“ varuje znovu dívku, která reaguje ale dalšími agresivními údery, až muslimská studentka končí na podlaze vedle záchodové mísy. Poté útočnice koupelnu opouští.

Místní úředníci nyní zdokumentovaný boj, který mezi dvěma studentkami na toaletě vysoké školy zachytil kamarád útočící studentky, vyšetřují. Chartiers Valley School District vydalo následující prohlášení: Chartiers Valley School neschvaluje a nesnáší násilí jakéhokoliv druhu a bude prosazovat důsledky v nejširším rozsahu.

Uvedlo také, že okres považuje záležitosti bezpečnosti a ochrany studentů za nejdůležitější a usiluje o to, aby se jim i zaměstnancům školy dostalo co nejbezpečnějšího prostředí.

Policie případ vyšetřuje a domnívá se, že šlo spíše o případ šikanování než útok z rasových podnětů.

(parlamentnilisty.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru