přednáška

Alarmující přednáška o kruté realitě nejchudšího kontinentu světa. Jak to skutečně je?

Část přednášky na berlínském TEDx, ve které Malence Bart-Williams jednoduchým a srozumitelným způsobem vystihla podstatu toho, jakým způsobem civilizovaný svět udržuje systém vykořisťování bohaté Afriky.

Mall se narodila v Kolíně nad Rýnem v Německu. Je spisovatelka, filmařka a módní návrhářka Německa a Sierra Leone. Studovala ekonomii a finance v Paříži, Singapuru a Velké Británii. Dnes žije na celém světě, provozuje čistě přírodní kosmetický podnik v Hongkongu a je zakladatelkou a kreativní ředitelkou FOLORUNSHO, kde pracuje s dětmi ulice v Sierra Leone.

Přednáška o každodenní realitě Afriky

Vzhledem k její německo-sierraleonským kořenům vnímá sebe jako most spojující dva diametrálně odlišné světy. Její pozadí jí umožňuje vidět kreativní řešení společných problémů. V rámci třech letech provozu, její kolektiv vzal děti bez domova z ulic a umístil do škol, vyvinuli teniskového a oděvní kolekce, vydali knihu a dokument jejich příběhu, a uskutečnili umělecké výstavy v Berlíně, New Yorku, Paříži a Miami.

Díky její práci s FOLORUNSHO, spojuje kulturní kontrast, který umožňuje lidem sdílet jejich myšlenky, přijmout opatření a dosáhnout výsledků.

Zdroj: AC24

Přejít nahoru