Jak proměnit cibulovou kůži v přísadu?

Chceteli si vytvořit svoji vlastní, navážte nějakou přírodní látku (hedvábí funguje dobře), poté sbírejte a vážte polovinu své hmotnosti v cibulových kůžích (tj. 200 g látky bude potřebovat 100 g kůží). Vařte kůži po dobu 30 minut v dostatečném množství vody, aby se mohly volně pohybovat, a poté nechte vychladnout. Přidejte látku a nechte namočené jeden až tři týdny, dokud nebude mít dobrou hloubku barvy. Opláchněte vlažnou vodou, omyjte PH-neutrálním mýdlem, znovu opláchněte a poté pověste na přímé slunce.

Když například popílku z cibule zpopelníte, můžete ji používat jako avantgardní koření pro pokrmy obsahující cibuli, přidává kouř a nebo jako hořký zákus pro některé ze svých dezertů. Tento nápad se může zdát barmský, ale popel byl vždy součástí vaření. I dnes je to běžná složka v mnoha produktech, od sýru z jasanů a konzervovaného sledě v Evropě po jogurtový Pokot z popela v Keni.

Existují však neprůkazné vědecké důkazy o zdraví / vedlejších účincích popela, takže je používejte střídmě, stejně jako je tomu u tradičních potravin. To znamená, že není pochyb o tom, že vaření s popelem je zábavný způsob, jak proměnit jinak odpadní produkt ve výraznou složku, která může dát vašemu jídlu moderní vzhled.

Přidejte špetku k aïoli, abyste získali kouřovou chuť a zajímavou šedou barvu, nebo jednoduše dokončte misku špetkou, stejně jako byste na ní dávali sůl, přidejte hořkou vodu a získáte tak kontrastní chuť a vzhled.

Popel z cibule

Pečte alespoň hrst cibule na 230 ° C (ventilátor 210 ° C) / 475 F / plyn 8 po dobu 30–40 minut, nebo dokud nezčerná a úplně se nenabije (nejlépe je uvařte vedle něčeho jiného, ​​nejlépe pro plné využití trouby). Rozemelte na prášek a jemně přidejte prášek do všech druhů jídel.

(Guardian, foto: Pixabay)

Přejít nahoru