Inteligentní lidé po sobě nechávají binec, ponocují a mluví sprostě

Mluvíte jako dlaždič? Kritizuje vás partner, že po sobě všude necháváte válet krámy? Chodíte obvykle spát v pozdních nočních hodinách? Dobrá – máte špatné návyky, ale to není všechno. Věřte nebo ne, vědci zjistili, že lidé, kteří se takhle chovají, jsou ve skutečnosti mnohem inteligentnější než ostatní a jsou také morálně na vyšší úrovni než většinová populace.

Proč se tedy inteligentní lidé uchylují k nesalonní mluvě? Protože mají mnohem bohatší slovní zásobu, a když sdělují svůj názor, používají všechny výrazy, aby dokonale popsali své pocity i myšlenky. Jejich jazyk je díky tomu také mnohem barvitější.

Další studie zjistily, že lidé s vysokým IQ, bývají nejaktivnější v noci. Proto chodí spát pozdě. Lidé, kterým bylo naměřeno IQ 123 (a vyšší), většinou uléhají do postele až kolem půl jedné v noci, zatímco jedinci s IQ pod 75 chodí spát obvykle před 23. hodinou.

Pro inteligentní lidi je zároveň charakteristické, že po sobě nechávají nepořádek. Zjistili to odborníci z Univerzity v Minnesotě, kteří vyvrátili zažitý názor, že efektivně se dá pracovat pouze v prostředí, kde má každá věc svoje místo. Naopak „tvůrčí nepořádek” zvyšuje kreativitu a přináší nové podněty.

Inteligentní lidé si rovněž berou poučení z chyb, aby se jich propříště vyvarovali. Opravdu se řídí heslem „co tě nezabije, to tě posílí”. Zkrátka myslí a jednají jinak než většinová populace.

A i když mnohdy mluví jako dlaždiči a tráví noci u stolu plného zbytečných krámů, dokážou na rozdíl od ostatních realizovat své kreativní nápady.

(zdroj: procproto.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru