V Číně byl objeven „nový“ záhadný druh hrobky

říkladem může posloužit nález z loňského léta, kdy čínští archeologové objevili v provincii Šan-tung rovnou 140 hrobů stejného druhu z období dynastie Čou (771 – 221 př.n.l.). Přičemž 36 z nich jsou podle mínění archeologa Liua Jaňčana skutečným darem z nebes, protože se v nich dochovalo množství různých zajímavých artefaktů, dokládajících, že se jedná o hroby lidí z vyšších vrstev.

Dynastie Čchin

Další podobná stavba byla nalezena již v letošním roce a její vybudování má spadat do časů dynastie Čchin (221 – 226 př.n.l.). Tento objev vyvolal značný zájem, místy až rozruch, nejdříve u uživatelů čínské sociální sítě Weibo, poté na Twitteru, takže se informace prakticky rozšířily po celosvětové „pavučině“.

Jde o to, že video zaujalo autora a posléze i uživatele internetu nejprve konstrukcí této hrobky, která připomíná logo herní konzole Xbox od Microsoftu a na toto téma se stalo terčem různých humorných poznámek počínaje cestováním časem a konče jasnovidectvím vládců starověké Číny.

Unikátní nález byl natočen dronem – prohlédněte si video

Podrobnější oficiální informace o tomto unikátní nálezu Čína prozatím nezveřejnila, takže není známo ani umístění hrobky. Autor videa však tvrdí, že jde s určitostí o stavbu z dob 1. císařské dynastie Čchin a že bylo natočeno dronem. Rozhodně se jedná o velmi zajímavý architektonický objev, který podnítil uživatele sítě k jeho zveřejnění.

(zdroj: suenee.cz, foto: z videa)

Přejít nahoru