Záhadný Motýlí muž z Point Pleasant

Zkazky o jeho existenci se objevily poprvé v roce 1966. Několik lidí tehdy uvedlo, že na vlastní oči viděli asi 2 m vysokou okřídlenou bytost s červeně svítícíma očima, přičemž rozpětí jejích křídel odhadovali na 3,5 m.

Jedna z obyvatelek města vypověděla: „Ten tvor skočil přímo na kapotu auta a upřeně se díval na mého bratra. Nevěděli jsme, co to je, ale strachy jsem se nemohla ani pohnout. Potom se stvoření ukázalo na střeše pětipatrového domu a odtud ulétlo neznámo kam.“

S Mothmanem se očití svědkové setkávali v Point Pleasant v letech 1966 a 1967. V prosinci r. 1967 se v městě znenadání zřítil Stříbrný most, který spojoval Západní Virginii s Ohiem, a při této tragédii zahynulo 46 lidí. Poté se zde Motýlí muž přestal objevovat. Tehdy ho ale lidé začali vnímat jako předzvěst nějaké katastrofy. Údajně měl být spatřen i v roce 1986 před havárii Černobylské jaderné elektrárny.

Skeptikové v jeho existenci nevěří a domnívají se, že ve skutečnosti mohlo jít o obrovského kanadského jeřába, jehož rozpětí křídel dosahuje jednoho metru. Mnozí lidé ale věří, že tato nadpřirozená bytost je reálná a soudí, že nás varuje před nebezpečím. Mimochodem, obyvatelé Point Pleasant nechali tajemnému Motýlímu muži postavit sochu.

(zdroj: procproto.cz, foto: The 13-th floor)

Přejít nahoru