Nemecko varuje pred vzostupom antisemitizmu medzi moslimskými prisťahovalcami

40-stranová správa s názvom  „Antisemitizmus v islamizme , identifikuje moslimské, prisťahovalecké komunity ako možný zdroj významného antisemitského násilia voči Židom v Nemecku.

Správa rozlišuje medzi „islamom“ a „islamizmom“ tvrdením, že islamizmus odkazuje na radikálne, politické vyjadrenie náboženstva, ktorého cieľom je „čiastočné alebo úplné zrušenie liberálnej demokratickej ústavy Spolkovej republiky Nemecka“.

Podľa správy, je väčšina antisemitských zločinov v Nemecku spáchaná extrémne pravicovými extrémistami a relatívne malý počet antisemitských zločinov je spájaný s islamizmom. Agentúra však varuje, že radikalizácia a volanie po antisemitskom násilí medzi islamistami, „vytvára živnú pôdu pre eskaláciu násilia“.

“Sme systém včasného varovania,” povedala hovorkyňa Angela Pleyová pre židovskú telegrafickú agentúru. “Odporúčania o tom, čo možno urobiť, musia pochádzať zo spoločnosti a politického zriadenia.”

Správa ďalej informuje o tom, že antisemitské presvedčenie podporované islamistami „už predstavuje značnú výzvu pre mierové a tolerantné spolužitie v Nemecku.“

Výskumné centrum Pew informovalo, že za 6 rokov, od roku 2010 do roku 2016, počet moslimov žijúcich v Nemecku vzrástol z 3,3 milióna na 5 miliónov, čo predstavuje 6 percent populácie.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Youtube)

Přejít nahoru