Způsobí záhadná planeta novou vlnu vymírání na Zemi?

„Stejný apokalyptický scénář hromadného vymírání druhů se vlivem této planety bude opakovat znovu,“ varují i renomovaní vědci. Například astrofyzik Daniel Whitmirez University of Louisiana uvádí, že doba oběhu tělesa kolem Slunce činí přibližně 20 tisíc let a ve chvíli, kdy se nejvíc přiblíží k Zemi, působí svou gravitací na komety a asteroidy ve svém okolí. Ty pak masově bombardují zemský povrch.

Fosilní důkazy svědčí o tom, že k hromadnému vymírání druhů dochází na Zemi vždy jednou za 26 mil. až 27 mil. let. Podle Whitmira to přesně odpovídá době, kdy se do naší blízkosti dostane záhadná devátá planeta a spolu s ní i velké množství kamenů z Kuiperova pásu. Konspirační teoretikové jdou ve svých vývodech ještě dál a tvrdí, že k těmto událostem dochází každých 36 tisíc let. Podle nich je docela dobře možné, že k apokalypse dojde už na konci letošního dubna.

Oficiální věda existenci Nemesis či Nibiru až dosud vehementně popírala. Konkrétně do ledna letošního roku, kdy byla tato planeta opravdu objevena astronomy z California Institute of Technology v USA. Těleso je desetkrát hmotnější než Země a na jeho povrchu panuje teplota  -226 °C.

(zdroj: procproto.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru