Podivné, skvělé fotografie z jiné doby

Jack Conrad Band autobus, postavený a vystupoval ve filmu v roce 1935 Ukradená Harmonie. Zjednodušené vozidlo pro 36 osob bylo poháněno pilotem v „hnízdě“ vyčnívajícím přes přední nárazník a nad jeho zadní vyhlídkovou plošinou představovalo mohutnou ocasní ploutev.
Hasicí obleky na azbest, určené pro použití vzdušným ramenem královského námořnictva, jsou modelovány v továrně, kde se vyráběli ve Spojenem Království 14. října 1940.
Původní titulek, ze 4. dubna 1934: „Slovo Si, nebo ano, vyplní každý kousek tohoto velkého volebního billboardu, s výjimkou prostoru zabraného obrovskou modernistickou koncepcí premiéra Benita Mussoliniho. Velký štítek pokrývá přední část Palazzo Brunchi, nejmodernější římské kancelářské budovy a sídlo kanceláří fašistické strany. “
Na oběžné dráze jsou sestra Eufemie (vpředu) a její spolujezdec, sestra Michael James, když jedou na raketě Tomorrowland v Disneylandu v listopadu 1962 katolické školy byly na zvláštním svátku a park pozval studenty a učitele v denním setu stranou jako den katolické školy.
Britská princezna Elizabeth se prechází v londýnském Hyde Parku, kolem roku 1940.
Jedinečně tvarované benzinové čerpadlo, provozované řidičem kamionu v Londýně, kolem roku 1930
Zvýšené vlaky se valí nad rušnými ulicemi v sousedství Manhattanu v Bowery, cca 1895.
Kaskadér startuje 1. srpna 1930 v přizpůsobeném vozidle v Alexandra Palace v Londýně.
Dítě, které nosí brýle, držené zdravotní sestrou, se v únoru 1928 v Cheyne Hospital pro děti v Chelsea podrobuje slunečnímu záření.
Původní titulek: „Kouzlo vrhá stín nad vodu, zatímco plachetnice sledují kurz v prezidentské poháru Regatta mimo Hains Point.“ Fotografie pořízená cca 1940, mimo Hains Point v jihozápadním Washingtonu, D.C.
Velbloud pantomimy potřebuje kapuci, aby se v prosinci 1927 v Londýně v Kenningtonu usadila.
Albert H. Luke (centrum), instruktor ve škole Sheil School, radí studentovi, když ovládá kontroly předletového trenéra zvaného „tučňák“ v Chicagu v Illinois 25. července 1945.
Původní titulek: „Někteří z tvorů, kteří se vydávají po Broadwayi v každoroční přehlídce Macy’s Thanksgiving Parade, stačili na to, aby oslnili dokonce i řidiče taxi. Tady davy Newyorčanů sledují Columbus Circle gape jako létající ryby se houpají na Broadway z Central Park West .“
Potápěč ukazuje, jak fotografoval vrak ponorky Královského námořnictva HMS Thetis tak, že do helmy připevnil kameru Leica a přidržel spoušť mezi zuby.

(The Atlantic, foto: Getty a AP, ČA)

 

 

 

 

 

Přejít nahoru