Ministr vnitra Seehofer varuje uprchlíky, kteří se chystají na dovolenou do Sýrie, do té Sýrie, kde jsou prý pronásledováný

Německý ministr vnitra Horst Seehofer oznámil tvrdou reakci na syrské uprchlíky, kteří opouštějí Německo na dovolenou do své domovské zemi.

„Pokud, syrský uprchlík, pravidelně tráví dovolenou v Sýrii, nemůže upřímně tvrdit, že je v Sýrii pronásledován,“ řekl Seehofer pre noviny Bild am Sonntag.

„Budeme ho muset zbavit postavení uprchlíka,“ dodal.

Jakmile se němečtí úředníci dozvědí o takových cestách, zahájí kroky ohledne postavení uprchlíků, migrantů, dodal Seehofer.

Bavorský konzervativec neřekl, kolik lidí bude touto politikou ovlivněno.

Němečtí činitelé v současné době nemohou deportovat lidi do Sýrie, protože země Středního východu je považována za nebezpečnou. Platnost zákazu vyprší na konci roku 2019, i když existuje možnost jej prodloužit.

Seehofer v rozhovoru pro nedělní vydání deníku Bild uvedl, že německé orgány pozorně sledují situaci v Sýrii.

“Až to podmínky dovolí, provedeme deportace,” řekl.

Seehofer se opakovaně střetával s kancléřkou Angelou Merkelovou ohledně její uprchlické politiky, která je podle ní příliš liberální.

V posledních letech migrovalo do Německa asi 780 000 Sýřanů, kteří uprchli před občanskou válkou, která začala v roce 2011.

(DW, foto: Pixabay, ČA)

Přejít nahoru