Děti migrantů častěji páchají zločiny než rodiče

Údaje ze studie ukázaly, že norští rodáci se somálským rodinným původem ve věkové skupině 15 až 35 let 4,6krát častěji páchaly násilné zločiny. Navíc muži ve stejné věkové skupině s iráckým původem čtyřikrát častěji spáchaly násilné zločiny. Stejný vzor lze opět pozorovat v marockých Norech (3,2), tureckých Norech (2,8) a Pákistánských Norech (2,4).

U členů norské pravicové strany Progress tato čísla jasně ukazují, že nedochází k řádné integraci a že norská vláda by měla podniknout více kroků a „klást více požadavků“ k řešení problému.

Sigmund Book Mohn of Statistics Norsko ze statistik Norsko pro švédské noviny Aftenposten uvedlo: „Mezi přistěhovalci jsou výrazně vyšší míry u určitých typů trestných činů, jako je špatné zacházení v blízkých vztazích. A výrazně nižší u jiných typů, jako je zpronevěra. “

Jon Helgheim, mluvčí integrace strany Progress, řekl, že to v podstatě znamená, že „integrace se nestane automaticky v průběhu času“.

„V letech 2015–2017 bylo„ špatným zacházením v úzkých vztazích “obviněno celkem 443 osob, včetně domácího násilí. Z těchto 443 jednotlivců bylo 185 z nich přistěhovalci.

To jasně ukazuje na výrazné přehnané zastoupení.

Přímý odkaz na problém, náměstek vůdce a bývalý ministr pro integraci Sylvi Listhaug řekl: „Musíme to zastavit.“

Zpráva z roku 2017 od Statistics Norway také odhalila, že migranti z určitých zemí byli ve statistikách trestné činnosti příliš zastoupeni. Ve zprávě byli migranti ze Somálska, Iráku, Íránu a Kosova v období mezi roky 2010 a 2013 výrazně nadměrně zastoupeni v údajích o trestné činnosti na osobu. Zpráva rovněž odhalila, že migranti druhé generace byli ve skutečnosti obvykle pravděpodobnější spáchat zločiny než jejich rodiče. Výjimkou však byly děti uprchlíků.

V posledních letech se procento Norů s přistěhovaleckým původem prudce zvýšilo. Dnes má téměř 17 procent Norů kořeny v zahraničí.

(Voice, ČA, foto: AP)

Přejít nahoru