Princ William hrál klíčovou roli v Buckinghamu pro prince Andrewa, při jeho odvolání

Andrew, 59, byl vyhozen ve středu poté, co jeho máma, královna Alžběta II, cítila vztek po jeho katastrofálním rozhovoru pro BBC nad jeho vazbami na pedofilního Epsteina, píše The Times of London.

Nyní zdroje říkají novinám, že princ William byl také silně zapojen do rozhodnutí, které také vedlo ke vyhození vévody z Yorku ze svých kanceláří v Buckinghamském paláci.

“William se stále více zapojuje do rozhodování o instituci [monarchie] a není velkým fanouškem svého strýce Andrewa,” uvedl zdroj pro The Times of London.

Jiný zdroj také řekl novinám: „William si myslí, že se stala správná věc.“

Zdroje říkají, že se královna cítí „znechucená“ tvrzeními, že poskytly rozhovor s Andrewem, a ve skutečnosti se cítí „vzteklá“ tím, co nakonec řekl.

“Andrew vedl rozhovor se synem a matkou, aby jí dal najevo, že má v úmyslu se zabývat kontroverzí, ale aniž by šel do detailů.”

“Co se mělo stát, byl celý palácový proces, kde byl návrh na pohovor podroben veškeré kontrole a hloubkové kontrole, která obvykle probíhá.”

Zdroje blízké královně říkají, že „soukromě podporuje“ Andrewa, kterého minulý týden viděl jezdit se svou matkou ve Windsoru, ale „je hluboce frustrovaný“.

Ve skutečnosti vyřadila plány na oslavu 60. narozenin pro Andrewa, místo toho plánovala narozeniny oslavit malou rodinnou večeři, podle novin.

Doposud ho bránila pouze Andrewova bývalá manželka Sarah Fergusonová s tím, že „mu projevovala hlubokou podporu a je hrdá na tohoto principiálního člověka“.

(NYP, foto: Youtube)

Přejít nahoru