Krátke zprávy z domova: EU má strach z migrantů a nabízí: Pojďte hlídat hranice za 115 tisíc měsíčně, Muž vydávající se za Kristýnku vylákal nahé fotografie z desítek dětí

Před pár dny slavila narozeniny, teď je mrtvá: Barbora (†20) narazila s autem do stromu

Vždy usměvavá, oblíbená. Tak si budou pamatovat obyvatelé vesničky s tisícovkou obyvatel nedaleko Brna Barboru. Ta tragicky zemřela ve čtvrtek odpoledne při nehodě u Hajan. Její Renault Kango sjel ze silnice, auto narazilo do stromu, mladá žena na místě vážným zraněním podlehla. Nehoda je o to tragičtější, že dívka jen před několika dny oslavila teprve 20. narozeniny a byla jedináčkem milujících rodičů.

Více info: Blesk.cz

EU má strach z migrantů a nabízí: Pojďte hlídat hranice za 115 tisíc měsíčně

Úbytek pitné vody, těžké životní podmínky a válečné konflikty, to vše táhne uprchlíky pryč ze svých domovů. Evropská agentura pro pohraniční a pobřežní stráž – Frontex – volá o pomoc. Především proto, že může hrozit příliv zoufalých lidí z východního Středomoří. Letos už z této oblasti přišlo přes 50 tisíc nelegálních migrantů. Unie tak pořádá nábor pohraničních hlídačů a nabízí nemalé peníze. V přepočtu kolem 115 tisíc korun měsíčně.

Více info: Blesk.cz

Muž vydávající se za Kristýnku vylákal nahé fotografie z desítek dětí

Až stovku dětí oslovil pod falešným profilem 27letý muž ze středních Čech. Požadoval po nich zaslání intimních fotografií a videí. Některé oběti ho zablokovaly, jiné mu obrázky poslaly. Muži hrozí až 12 let za mřížemi.

Více info: Novinky.cz

U Jihlavy našli myslivci pozůstatky lidského těla

Kosterní ostatky mužského těla našli v sobotu 23. listopadu dopoledne myslivci během honu v místní části Jihlavy – na Pančavě, v blízkosti rybníka. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

Více info: Novinky.cz

Zlodějka okradla v baru svého známého, na pomoc si přivolala strážníky

Hlídka městské policie řešila v sobotu případ krádeže peněz. Strážníky si ale přivolala sama zlodějka, která se cítila poškozená a křivě obviněná. Celý případ dopadl tak, že žena musela peníze vrátit a navíc si vysloužila pokutu.

Více info: Budejcka.drbna.cz

 

 

 

Přejít nahoru