Viktor Orbán: nevládní organizace, které jsou za otevřené hranice jsou „nepřátele Evropy“

Vládní ekonomický akční plán na první čtvrtletí roku 2020 „snad bude založen na snížení daní,“ dodal.

Zda budou Maďarsko a střední Evropa schopny postavit se na vlastní nohy ukáže příští rok, uvedl v rozhovoru pro veřejnost Kossuth Radio a dodal, že hospodářské úspěchy Maďarska v posledních letech byly díky daňovým škrtům, které zemi pomáhají podpořit výrobu a její konkurenceschopnost, zatímco mzdy exponenciálně rostly.

Orban řekl, že maďarské hospodářské úspěchy patří také k maďarské komunitě celého regionu. Orban obvinil některé opoziční strany z postavení proti přeshraničním maďarským komunitám.

Dodal, že je dobré, že Maďaři v sousedních zemích mají své vlastní politické zastoupení.

Orban v komentáři k poznámkám Donalda Tuska, bývalého předsedy Evropské unie a nově zvoleného vedoucího Evropské lidové strany, který řekl, že právo na svobodu nelze obětovat za bezpečnost, řekl Orban, že jeho strana Fidesz „čeká na to, aby EPP objasnila své názory a plány “.

Orban řekl, že maďarská vládnoucí strana nemůže patřit k pro-migrační politické komunitě, která nedokázala podpořit ochranu hranic, hraniční plot nebo popřela úctu Maďarům a uznání za úsilí země o ochranu Evropy.

“Pokud ne, budeme muset vybudovat novou komunitu,” řekl.

„Debata o migraci“, o níž Orban řekl, že bude jedním z nejdůležitějších témat následujících pěti let, potřebuje „dobré uzavření“.

Evropští vůdci, udělaly v posledních letech dvě velké chyby. Jedna se týká migrace a druhá ekonomiky. Uvedly eurozónu do „zoufalé situace… mají před sebou těžké roky.“

Nevládní organizace, které pracovaly na „zaplavení Evropy migranty“, jsou „nepřáteli Evropy“.

Orban uvedl, že získání rozšíření Evropské komise a post sousedství je „největším diplomatickým úspěchem Maďarska za posledních deset let“.

(Infowars, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru