Tiskový mluvčí prezidenta Zemana odsoudil chování novinářky Petry Procházkové

Prezidentův mluvčí zareagoval na video, které na YouTubu dnes publikoval kanál Raptor TV Live. Na něm je vidět, jak novinářka Deníku N Petra Procházková nejdříve verbálně útočí sprostými slovy na korespondenta Sputniku Česká republika Vladimíra Frantu. O několik okamžiků později mu nejdříve vyrazila z ruky mobilní telefon a následně dala facku.

K události došlo na novinářské konferenci Media 2019, která probíhala od 20. do 22. listopadu v pražském hotelu Grand Majestic Plaza. Petra Procházková tak dala najevo svoji nespokojenost s tím, jak korespondent Sputniku referoval o jejím vystoupení na fóru.

Reakce tiskového oddělení agentury Sputnik
K útoku na redaktora Sputniku Vladimíra Frantu se vyjádřila i tisková služba zpravodajské agentury: „Domníváme se, že jakékoliv rozpory se mají řešit cestou civilizovaného dialogu. Agrese a urážky nemají nic společného ani s žurnalistikou ani s normami společenského chování. Tento incident nijak neovlivní naši činnost, budeme i nadále poskytovat českému publiku důvěryhodné, aktuální a operativní informace podle norem a principů novinářské etiky a celkové lidské morálky.“

Ovčáček mluví o nenávisti
Tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zemana na svých sociálních sítích na video zareagoval slovy, že se jedná o projevy nenávisti, před nimiž „stále varuje“.

​„Přesně tak to dopadá, když necháme do svého srdce vstoupit nenávist, před kterou stále varuji. Pokud s někým nesouhlasíme, a notabene jde o novináře, řešením opravdu nejsou facky a sprostota,“ napsal na svém Twitteru Jiří Ovčáček.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Youtube)

Přejít nahoru