Satelit The Black Knight: mimozemská konspirační teorie

Někdy vás zavedení zpravodajství zastaví ve vašich stopách, což vás nutí znovu si přečíst ve strachu, že jste poprvé úplně nepochopili jeho smysl. To byl bezpochyby případ, kdy společnost Mail Online zveřejnila článek 21. března 2017: „Mimozemští vojáci z iluminátů, jak tvrdí lovci UFO, sestřelili mimozemskou družici, která byla před více než 12 000 lety špehována na lidech.“

A s tím se spiknutí kolem takzvaného satelitu „Black Knight“ zdálo být velmi živé.

Je to už 120 let, co se spiklenci domnívali, že byla zaznamenána existence Černého rytíře. Ti, kdo se hlásí k teorii, si kladou nárok na mimozemskou kosmickou loď na blízké polární oběžné dráze Země, i když čerpají z důkazů tak odlišných, že není úplně jasné, proč je lidé spojují. To, čeho se však míní, je zajímavá sada ingrediencí, které dohromady způsobují, že lidé křičí nahlas o potenciálním zakrývání NASA a vládou. V tomto smyslu je to legenda, která odmítá odejít.

Foto důkaz, který není důkaz

Mnoho nejčasnějších objevů, které se začaly spojovat s teorií satelitů Black Knight, souvisí s rádiovými signály. Objevila se však řada obrazů z roku 1998, které skutečně hodily nebeskou kočku mezi holuby. Byly vzaty během STS-88, což byla první mise raketoplánu u Mezinárodní kosmické stanice (ISS).

Všichni zde viděli obrázky pořízené NASA, které ukazovaly černý předmět vznášející se nad Zemí na nízké oběžné dráze. A netrvalo dlouho poté, co se obrázky dostaly před nadějnou veřejnost, než lidé prováděli nějaké spiklenecké částky a sdíleli je se širším světem.

Pro vysvětlení, astronaut Jerry Ross poukázal na to, že ISS byla v době, kdy byly snímky pořízeny, uprostřed konstrukce. Americký tým řekl, že je na cestě připojit americký modul k modulu vytvořenému Rusy a v rámci této práce si vzali čtyři tepelné čepy s čepem. Úkolem bylo zabalit je kolem čtyř holých čepů, které jsou tyčky, které připojovaly modul k raketoplánu, zatímco byl transportován. Tím by se předešlo tepelným ztrátám z vystaveného kovu.

Bohužel, během jedné z extravehikulárních aktivit (EVA) se věci trochu pokazily a jeden z povlaků se uvolnil ze svého postroje, což způsobilo, že se vznášel spolu s některými dalšími předměty. „Jerry, jeden z termálních krytů tě dostal pryč,“ řekl velitel Robert Cabana a brzy se ukázalo, že se mu už nevrátí.

Následně byl tento černý objekt pořízen kamerou NASA pod číslem objektu 025570 a o několik dní později objekt spadl z orbitu a vyhořel. Černá hmota, která se vznášela v prostoru, nebyla ničím jiným než přikrývkou.

“Před odjezdem z NASA jsem vedl tým pro návrh trajektorie, který vytvořil profil mise,” řekl Oberg All About Space. “Každý krok na cestě je soulad s tím, co jsem se naučil jako specialista na celoživotní vesmírné lety: proč byly přikrývky potřeba, proč se jeden z nich uvolnil, proč se vznášel tak, jak to udělal. Rozdíl je pro širokou veřejnost všechny tyto rysy jsou neobvykle pro lidi, kteří jsou obeznámeni pouze se Zemskými principy vytápění, práce, pohybu a desítek dalších aspektů vesmíru, které se nikdy v historii nesetkaly. “

S ohledem na Obergovo odhalení byste si mysleli, že by se tato záležitost skončila. Ale ne. Od té doby, co byly obrazy sdíleny široko daleko, pokračovaly konspirační teorie.

„Jsou to pravděpodobně některé z nejpodivnějších 70 mm fotografií, které kdy vyšly z kosmického raketoplánu,“ řekl Oberg. „Aktualizace webových stránek NASA zjevně způsobila nefunkčnost původních odkazů, což vyvolalo obavy ohledně skrytí. Všechny běžné žurnalistické praktiky – stanovení časového plánu, vyptávání svědků, hledání širších souvislostí – byly vynechány. ““

Historický důkaz, který také není důkazem

Tím, že absorbovali obrazy do rostoucího „důkazu“, byly považovány za jednoznačný důkaz, že mimozemský satelit Black Knight opravdu byl venku. Dosažení tohoto závěru však vyžadovalo velké skoky víry a také bylo zapotřebí, aby byly minulé objevy přinuceny do celkového příběhu. Pevní věřící neměli žádné problémy s návratem do roku 1899 ve snaze o takovou „pravdu“, ale stejně jako u fotografických záznamů byl každý údajný důkaz, který byl dosud předložen ke stolu, vysvětlen, aniž by upadl zpět na mýtus o Černém rytíři.

(Livescience)

Přejít nahoru