Ruská raketa RS-28 Sarmat zchladila aktivity amerických jestřábů + VIDEO

Podľa Číňanov Američania a NATO nemajú v oblasti PVO nič, čím by dokázali úspešne hrozbu Sarmatov eliminovať. Rusi tak jednoduchým asymetrickým krokom totálne narušili americkú koncepciu „preventívnych úderov“ na krajiny, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť USA. Od roku 2002 sa Američania snažia obkľúčiť Rusko svojimi základňami, pričom ich cieľom je skrátiť z vojenského hľadiska čo najviac Rusom čas na reakciu.

Podľa ruského vojenského analytika Leonkova na portáli New Inform Američania dúfali, že po ukrajinskom majdane v roku 2014 sa im podarí obsadiť Krym, čím by sa ruská možnosť reagovať na útok z Krymu znížila na dobu niekoľkých minút. Rusko však Američanom ich plány prekazilo, ani v Pobaltí, ani na Balkáne a ani na Kryme Američania nedokázali svoje predstavy presadiť v takej miere, ako si predstavovali.

Rusko má k dispozícii dostatok strategických zbraní k tomu, aby tvrdo reagovalo na akýkoľvek vojenský útok. Táto skutočnosť brzdí Američanov. V prípade, že by Rusko svoje strategické zbrane nemalo, Američania by voči Rusku otvorene použili silu podobne ako v prípade Srbska, Sýrie, či Vietnamu.

ZSSR zanikol kvôli zrade Gorbačova a časť sovietskych politikov zničila vlastnú krajinu. Nasledoval rozpad ZSSR, katastrofálna ekonomická kríza, Američania podporovali teroristov na Kaukaze a cez ruské elity poplatné Američanom rabovali Jeľcinovské Rusko. Putin, ktorý sa stal nástupcom Jeľcina postupne pomery v Rusku upravil, dnes Rusko úspešne čelí americkým výzvam.

Odborníci považujú za najnebezpečnejšie ruské zbrane okrem rakiet RS-28 Sarmat aj rakety RS-24 Jars ruské Kindžaly, Kalibre rakety RT-2PM2 Topol-M, či rakety triedy Kh-55/65/101/102/555 a Х-101 и Х-102, ktoré odpaľuje aj ruské strategické letectvo. Uvedené rakety môžu byť takisto vyzbrojené jadrovými hlavicami.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: printscreen z videa)

Přejít nahoru