9 letý belgický zázrak ukončil studium na univerzitě. Neuhodnete proč

Mladý zázrak Laurent Simons udělal titulky po celém světě minulý měsíc, když koncem roku oznámil, že by rád dokončil bakalářský titul v elektrotechnice na Eindhovenově technické univerzitě.

To by z něj udělalo vůbec prvního absolventa na světě do 10 let.

V pondělí však univerzita oznámila Laurentovi a jeho rodičům, že plán již nevypadal proveditelný, vzhledem k počtu zkoušek, které ještě musí dokončit před svými narozeninami 26. prosince.

“Laurent je výjimečně nadaný chlapec, který prochází studiem bezprecedentním tempem. Univerzita však nevěřila, že toto datum ukončení je možné vzhledem k počtu zkoušek, které Laurent musel složit před svými desátými narozeninami 26. prosince,” uvedla univerzita v prohlášení.

Univerzita uvedla, že navrhla harmonogram, který by mu umožnil dokončit v polovině roku 2020, což by byl „v každém případě velmi rychlý rozvrh“.

“Máme před sebou dobré časy”

Rodiče chlapce se však rozhodli nabídku neakceptovat a Laurentovo studium v ​​Eindhovenu okamžitě skončilo. „Až do minulého týdne bylo všechno v pořádku a teď najednou vidí zpoždění o šest měsíců,“ řekl v úterý agentuře Reuters Laurentův otec Alexander Simons.

Přesné datum Laurentovy promoce nebylo pro rodinu nikdy problémem, řekl, že jse stal jedním z nich, protože se domnívali, že univerzita reaguje na jejich plány přesunout chlapcovo další vzdělávání do zahraničí. Trval na tom, že jeho syn má nyní nové plány. “Dnes už dostal dvě nabídky” od zahraničních univerzit, řekl Alexander Simons. “Máme před sebou dobré časy.”

Laurent, narozený belgickému otci a nizozemské matce, byl na počátku svého života vychován svými prarodiči v belgickém pobřežním letovisku Ostend. Po čtyřech letech školní docházky dokončil základní školu o rok a půl. Trvalo mu pouhých pět let, než prošel základní a střední školou a univerzitou.

(DW)

Přejít nahoru