Video: Krvavá jatka! Obrovský 600kilogramový žralok lidožravý při děsivém útoku potápěčů vykrvácel + VIDEO

Životu nebezpeční žraloci bílí číhají podél pobřeží USA. Na záběrech je jeden z nich, který je téměř pět metrů dlouhý a váží přes 600 kg.

https://www.youtube.com/watch?v=wkUiLXJhgcw&feature=youtu.be

Podle nových údajů se v posledních týdnech 10 žraloků objevilo u pobřeží americké Severní Karolíny.

Vědci z Ocearch označují žraloky GPS sledovači, které vydávají signál pokaždé, když se žralok vynoří. Obrovské ryby se pravidelně objevují u pobřeží Karolíny během migrace každý rok na podzim a na jaře.

Vědci říkají jihovýchodnímu pobřeží ze Severní Karolíny na Floridu „zimní horké místo pro velké bílé žraloky“.

Zakladatel Ocearch Chris Fischer uvádí, že oblast u mysu Hatteras je „prostorem pro migraci žraloků”.
Žralok lidožravý napadl ženu
Ve vodách u pobřeží mexického ostrova Guadalupe v říjnu pětimetrový žralok bílý, známý také jako žralok lidožravý, zaútočil na skupinu potápěčů.

Video z útoku publikovala na svém Facebooku jedna z účastnic skupiny, Nancy Lasuzzo.

12. října se Nancy Lasuzzo za doprovodu týmu potápěčů ponořila do vod Tichého oceánu ve speciální kleci. Ženě se podařilo natočit na kameru, jak se k ní blíží tento obrovský dravec a snaží se prokousat přes ochrannou klec. Po několika vteřinách se žralok ale vzdal a odplul pryč.

Lasuzzo byla z tohoto zážitku nadšená a své emoce zachytila i na kameru. Na záběrech je navíc vidět, že se za zády ženy nachází skupina potápěčů.

Společnost Islander Charters, která dané potápění zorganizovala, zveřejnila záběry z toho, co se stalo, na svých stránkách na sociálních sítích. Video se okamžitě stalo virálním a získalo desítky tisíc zhlédnutí.

„Naši potápěči zažili vzrušení,“ okomentovali příspěvek organizátoři exkurze.
Velký žralok bílý
Velký žralok bílý nebo žralok lidožravý je jednou z největších dravých ryb na planetě. Žraloci tohoto druhu v průměru dosahují délky 4,6-4,8 m. Žraloci bílí se vyskytují ve vodách všech oceánů kromě Severního ledového oceánu. Jsou považováni za nejnebezpečnější druh žraloků pro člověka.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Pixabay)

Přejít nahoru