Bratislavské Staré Mesto v plameňoch

Po príchode na miesto záchranári zistili, že požiar sa rozšíril aj na druhé poschodie. Obyvateľov bytového domu hasiči stihli evakuovať. Informovali o tom z Operačného strediska hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. “Na mieste je 25 príslušníkov HaZZ so šiestimi kusmi techniky,“ uviedli hasiči.

„Hasiči momentálne vykonávajú prieskum v jednotlivých bytoch bytového domu, či sa v nich nenachádzajú ďalšie osoby a naďalej pokračujú v lokalizácii požiaru. Následkom požiaru utrpelo zranenia 5 osôb (boli intoxikované splodinami horenia) a momentálne sa nachádzajú v opatere Záchrannej zdravotnej služby,“ informuje HaZZ.

 

Hasičom sa požiar v týchto chvíľach podarilo lokalizovať a naďalej pokračujú v jeho likvidácii. Na miesto udalosti smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MV SR v Bratislave. Informuje o tom HaZZ na sociálnej sieti.

Na miesto boli privolaní aj pracovníci spoločnosti SPP – distribúcia, ktorí prerušili distribúciu zemného plynu. “Plynári skontrolovali tesnosť všetkých okolitých pripojovacích plynovodov. Únik plynu nebol zistený. Po uhasení požiaru skontrolovali suterénne priestory a meracími prístrojmi zisťovali prítomnosť unikajúceho zemného plynu. Únik zemného plynu ani vo vnútorných priestoroch bytového domu nebol zistený,” povedalo SPP – distribúcia.

(SCa, il.foto: hitky.sk)
Přejít nahoru