SaS chce hlavu predsedu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana

O tomto kroku je presvedčená strana Sloboda a Solidarita (SaS) a prezentovala to vo svojom tlačovom stanovisku, ktoré redakcii ceskoaktualne.cz poskytol tlačový odbor strany. Podľa strany SaS je šéf súdu Michal Truban spájaný so Štefanom Harabinom, vládou Roberta Fica (Smer-SD), Kočnerom a tiež inými osobami. SaS preto žiada Gábora Gála, aby v prípade predsedu súdu využil svoje právomoci a bez meškania ho odvolal z funkcie  predsedu Špecializovaného trestného súdu.


„Aj keď sa  jeho funkčné obdobie kráti, Slovensko potrebuje na tomto poste niekoho, kto nie je spojiteľný s Harabinom, Ficovou vládou, Kočnerom a zabíjačkovými advokátmi. Strana Most- Híd, ktorej patrí rezort spravodlivosti vo Ficovej vláde, by sa mala postaviť čelom ku skutočnosti, že zodpovedá za to, či budú ďalej pokračovať pochybnosti o tom, ako prebiehajú a budú prebiehať trestné konania so štátno-mafiánskymi figúrami,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Alojz Baránik a tímlíder strany pre spravodlivosť. Ako sa vo vyhlásení SaS ďalej uvádza, je totiž neprípustné, aby bol predsedom súdu Michal T. „Človek, ktorý hatí rýchly priebeh konaní a používa právnické výhovorky na to, aby vo výsledku boli zvýhodnení smerácki korupčníci,“ uzavrel Alojz Baránik z SaS.

Meno šéfa súdu sa malo údajne objaviť aj v odkazoch Mariana Kočnera na známych to motákoch. Zároveň bola dcéra predsedu Trubana náhodným výberom ustanovená ako náhradná advokátka Kočnera v prípade, že by bol jeho súčasný právnik potrestaný Slovenskou advokátskou komorou (SAK). Truban akékoľvek kontakty s obžalovaným Kočnerom ale odmietol.

(SCa, il.foto: glob.zoznam.sk)

Přejít nahoru