Nepochopiteľné: Syn po rodinnej hádke bodol svojho otca. Ten v nemocnici zraneniam podľahol!

“Na tiesňovú linku 158 oznámil ženský hlas, že po predchádzajúcich obojstranných slovných nezhodách a neskôr aj obojstrannom fyzickom konflikte vzal 33-ročný syn kuchynský nôž, násilím vytlačil 57-ročného otca z domu na terasu, a tam ho nožom bodol do oblasti stehna,” povedala hovorkyňa s tým, že po príchode policajtov sa už podozrivý muž na mieste tohto otrasného činu nenachádzal. Okamžite preto po ňom polícia vyhlásila pátranie. Napadnutý muž bol záchrankou prevezený do nemocnice.

“Keďže podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpel poškodený muž zranenia s predbežnou dobou liečenia viac ako 42 dní, z dôvodu vecnej príslušnosti vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove. Ten v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví,” doplnila Ivanová.

Krátko po 21.45 h však z trebišovskej nemocnice polícii oznámili, že muž zraneniam, ktoré utrpel, podľahol. Z tohto dôvodu vyšetrovateľ skutok prekvalifikoval na zločin zabitia. Podozrivý bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode v pondelok krátko pred 2. hodinou príslušníkmi pohotovostnej motorizovanej jednotky z Michaloviec v obci Lastomír. Po vykonaní potrebných procesných úkonov ho eskortovali do Trebišova a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ útočníka obvinil zo zločinu zabitia a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. “V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na deväť až 12 rokov,”dodala policajná hovorkyňa.

(SCa, ČA)

Přejít nahoru