Celebrity, které zabili jejich fanoušci + FOTO

Latina zpěvačka Selena Quintanilla-Pérez (známá po celém světě jednoduše jako „Selena“) byla vycházející hvězdou, když ji její zakladatelka fanouškovského klubu Yolanda Saldivar zastřelila ve věku 23 let 31. března 1995. Podle informací se Selena spřátelila se Saldivar brzy poté, co se setkaly v roce 1991, nakonec si ji najala jako asistentku a později jako manažerku butiku Selena Etc. V tu chvíli začali problémy. Saldivarová byla propuštěna poté, co údajně zpronevěřila finanční prostředky od vítězky Grammy. O něco později se Selena dohodla na setkání se Saldivarovou v Days Inn za účelem získání některých finančních záznamů. Právě tam Saldivarová zastřelila Selenu. Podle New York Times následovalo devět hodinové zdržení s policií, než se Saldivarová vzdala.

Vražda nastávající herečky Rebeccy Schaefferové měla trvalé právní dopady. Dvanáctiletá hvězda mé sestry Sam byla 18. července 1989 zastřelena ve dveřích jejího hollywoodského domu posedlým fanouškem Robertem Johnem Bardem. Podle Los Angeles Times Bardo před zabitím pronásledoval Schaeffera tři roky a musel dokonce poslal její dopisy a pokusil se s ní setkat. Když jeho gesta zůstala nezodpovězena, obyvatel Tusconu v Arizoně utratil 250 dolarů na pronájem soukromých vyšetřovatelů, aby vystopovali Schaefferové adresu, kterou získali od kalifornského ministerstva motorových vozidel. Bardo poté provedl smrtelnou návštěvu a údajně ji přepadl, když odpověděla spoza dveří. Zajímavé je, že Bardo měl při střelbě také kopii Catchera v žitě, ale popřel jakoukoli touhu napodobnovat vraha Johna Lennona, informoval Los Angeles Times.

Mnoho lidí říká, že by chtěli zemřít tím, co mají rádi, ale ne podle harmonogramu vraha. Bývalý kytarista kapely Pantera Dimebag Darrell, 38, byl zastřelen při vystoupení na jevišti 8. prosince 2004. Jeho vrahem byl zemřelý fanoušek Pantera Nathan Gale, bývalý fotbalista a voják. Přátelé ho popisovali jako dobrého chlapa, dokud se něco nestalo. Gale údajně začal přemýšlet o tom, že napsal některé z Panterových písní. “Řekl, že to byly jeho písně, které jim Pantera ukradla a že je chce žalovat” řekl jednorázový přítel Jeramie Brey pro The Columbus Dispatch

Mladý ruský umělec Michail Lermontov byl navždy zvěčněn poté, co ho jeho přítel a ctitel Nikolaj Martynov ho zabil v roce 1841. Ve věku 26 let si Lermontov dělal jméno pro básníka, autora, malíře a vojáka, ale také si vydobyl reputaci jako partyzán a vtipálek. To mohl vést k jeho vraždě. Podle zdrojů byl Martynov Lermontovem údajně neúnavně využíván a nakonec z toho byl tak unavený, že vyzval svého přítele na souboj. Lermontov přijal, ale během postavní v tváři tvář vypálil do vzduchu, zatímco Martynov mířil na srdce.

Kamerunská fotbalová hvězda Albert Ebossé údajně zemřel v rukou fanoušků po zápase 23. srpna 2014 v Alžírsku. Podle The Guardian opustil 24-letý útočník a jeho spoluhráči stadion Kabylie poté, co prohrály s USM Algerem. Hráči byli údajně pod sprškou projektilů hozenými rozzlobenými fanoušky, když něco udeřilo Ebossé do hlavy. Objekt údajně prolomil jeho lebku a zabil ho, ale ten příběh se mezitím zpochybnil. Jak uvádí The Guardian, „Nová pitva tvrdila, že [Ebossé] byl v šatnách zabodnut a brutálně zbit…“ Patologové říkali, že hráč trpěl více než pouhým traumatem hlavy, včetně roztržení krční páteře a dalších rány naznačující boj.

Mimo samotnou smrt je možná nejhorší věcí smrt Johna Lennona z rukou Marka Davida Chapmana 8. prosince 1980, že se to stalo prakticky bez důvodu.

Chapman byl údajně fanouškem Beatles dříve v jeho životě, ale nebyl opravdu posedlý Lennonem, dokud Chapman sám nezažil náboženské probuzení. A nebyl poháněn nějakou podprahovou zprávou, kterou údajně slyšel, ale pokrytectvím si myslel, že slyšel v Lennonových textech. Kromě toho se Chapman zaměřil na Lennona jednoduše proto, že si myslel, že zabití někoho slavného by ho také proslavilo. Za tímto účelem se přiblížil k Lennonovi, požádal o autogram, získal ho a později se vrátil, aby ho zastřelil. Všechno proto, že chtěl slávu.

Christina Grimmie byla vyrůstající 22letá superstar. Právě ohromila diváky v The Voice, umístila se na třetím místě. Její hvězda stoupala ale jen dokud ji šílený fanoušek jménem Kevin James Loibl zavraždil před ohromenými fanoušky 10. června 2016.

Jak uvedl poručík Click Orlando, Loibl byl popsán jeho přítelem, Cory Denningtonovou, jako  samotář, který se v průběhu předcházejícího roku psychicky stal připoutaným ke Grimmie. Sledoval její videa na YouTube non-stop, měnil svůj vzhled (prostřednictvím Lasika, bělení zubů a implantátů na vlasy), aby mohol dobre vypadat a rozzlobil se, když Dennington zdůraznil, že šance, že Loibl vyhraje Grimmieho srdce, jsou menší než ku žádnému. Nakonec se Loibl rozhodl setkat se s Grimmie a zjevně se rozhodl, že pokud ji nemůže mít, nikdo ji jiní ji taky nebude mít.

10. června Grimmie podepsovala autogramy po přehlídce, když se přiblížil Loibl. Spíše než aby něco podepsal a odešel jako všichni ostatní, Loibl chytil zbraň, které nějak propašoval do budovy, a zastřelil zpěváčku. Její bratr rychle popadl Loiblora, kterému se podařilo uprchnout. Pak okamžitě spáchal sebevraždu. Grimmie krátce nato zemřela.

 

Přejít nahoru