Předpovědi Nikola Tesly ke 21. století

Během třicátých let byl Tesla několikrát informován novináři z předních denních novin o jeho představách o budoucnosti a o tom, co by předpovídal. Tesla, často považovaný za jednoho z nejvýznamnějších vizionářů své doby, předvídal budoucnost, v níž by vědecký pokrok měl ve společnosti přednost před válkou a politikou, přírodní jídlo a čistý vzduch by byly více ceněny a ve kterých by byly vyvinuty „myslící stroje“.

Ne všechny jeho myšlenky však byly na míste, ale v Teslových pozdějších letech začal žít jen na mléce a medu na základě jeho přesvědčení, že to představuje nejčistší formu jídla, takže je slabý a vychrtlý.

“Bernarr Macfadden ukázal, jak je možné poskytnout chutné jídlo založené na přírodních produktech, jako je mléko, med a pšenice,” uvedl. “Věřím, že jídlo, které se dnes podává v jeho restauracích, bude základem epikurejských jídel v nejchytřejších banketních sálech 21. století.”

“Ve 30. letech novináři z publikací, jako je časopis New York Times a Time, pravidelně navštěvovali Nikola Teslu ve svém domě ve 20. patře hotelu Clinton na Manhattanu.”

Přejít nahoru