Babiš i politici hnutí ANO podpořili imigranty. Jejich řeči o obraně národních zájmů jsou jen prázdná slova

Dokumenty podporující migraci podpořil i premiér Andrej Babiš. Jejich řeči o obhajobě národních zájmů jsou jen prázdná slova. Jediným důsledným obhájcem české suverenity a našich národních zájmů je hnutí SPD.

„Na druhou stranu chápu, že přerušování schůzí, zejména kolegy z řad krajní pravice a příznivců brexitu, ruší. Jde podle mne o reakci hlavně na jejich chování, které se neustále stupňuje,“ řekla. Takže obhajoba národní identity a národní suverenity je podle ní „extremismus“?

Ale nedivím se tomu, že paní Charanzová má tento postoj. Ona a další europoslanci ANO podpořili v europarlamentu přijímání imigrantů.

Charanzová vloni 26. března hlasovala pro „Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899(RSP))“, ve kterém se v článku 23 říká: „Evropský parlament… žádá Komisi a členské státy, aby s ohledem na stávající právní předpisy a postupy zajistily bezpečné a legální cesty pro přistěhovalce, uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU.“

Pro tuto rezoluci konkrétně hlasovali: Martina Dlabajová (ANO), Dita Charanzová (ANO), Petr Ježek (ANO), Pavel Telička (ANO), Jan Keller (ČSSD), Miroslav Poche (ČSSD), Olga Sehnalová (ČSSD), Jaromír Kohlíček (KSČM), Kateřina Konečná (KSČM), Jiří Maštálka (KSČM), Luděk Niedermayer (TOP 09), Stanislav Polčák (TOP 09), Jiří Pospíšil (TOP 09), Jaromír Štětina (TOP 09), Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), Pavel Svoboda (KDU-ČSL), Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Evropský parlament přijal také usnesení s názvem Strategie EU pro Sýrii, ve kterém členské státy vyzývá k dalšímu přijímání uprchlíků ze Sýrie, a to za situace, kdy se Česká republika pod hrozbou sankcí brání přijetí tisíců migrantů podle kvót EU. Evropský parlament v usnesení „vyzývá členské státy EU, aby projevily větší odhodlání při sdílení odpovědnosti a umožnily uprchlíkům, kteří utíkají z válečných oblastí v Sýrii, nalézt ochranu za hranicemi bezprostředně sousedícího regionu, a to i prostřednictvím programů přesídlování a přijímání uprchlíků“. Jinými slovy, poslanci, kteří hlasovali pro, chtějí, aby si Česká republika převzala více uprchlíků ze Sýrie. Pro usnesení naopak hlasovali z ANO: Telička, Ježek, Charanzová, Dlabajová. Ti samí europoslanci ANO hlasovali i pro potrestání Maďarska, protože se postavilo proti kvótám na imigranty…

Babiš například ještě jako ministr financí navrhoval, že by uprchlíci mohli v ČR zaplnit místa, na kterých nechtějí pracovat Češi. „Máme 18 tisíc volných míst pro pomocné dělníky. Pokud naši občané nechtějí obsazovat tyto pozice, tak ano, proč ne,“ řekl o možnosti zaměstnávat běžence v Česku Babiš.

Babiš již jako premiér podpořil i Marakéšskou deklaraci, v níž „partneři uznávají potřebu povzbuzovat a posilňovat cesty zákonné migrace… mezi Evropou a zeměmi severní, západní a střední Afriky“. Tu jménem ČR odsouhlasil tehdejší ministr vnitra Metnar z ANO.

Premiér Babiš podpořil také vloni v prosinci globální pakt o uprchlících. „ČR nemůže být kritizována za nedostatek solidarity s lidmi, kteří pomoc skutečně potřebují, protože ČR podporuje Globální kompakt OSN o uprchlících, jehož návrh byl dojednán v Ženevě dne 6. 7. 2018…Vyjadřuje i solidaritu se zeměmi nacházejícími se v blízkosti konfliktů, v jejichž důsledku na svém území hostí množství uprchlíků. ČR je tedy solidární a podporuje humanitární přístup k uprchlíkům,“ píše se ve vládním usnesení podpořeném Babišem.

Vidíme, že řeči politiků hnutí ANO o obhajobě národních zájmů jsou jen prázdná slova. Jediným důsledným obhájcem české suverenity a našich národních zájmů je hnutí SPD.

Autor: Radim Fiala

Přejít nahoru