Senzace: 43 900 let staré jeskynní malby zobrazují část člověka, částečně zvíře + FOTO, VIDEO

„Lovci zastoupeni ve starobylém uměleckém panelu v Leang Bulu ‘Sipong 4 jsou jednoduché postavy s těly podobnými člověku, ale byli vyobrazeni hlavami nebo jinými částmi těla, jako jsou ptáci, plazi a jiné faunální druhy endemické pro Sulawesi.“ Řekl Dr. Adhi Agus Oktaviana, výzkumný pracovník na Griffithské Universitě a Pusat Penelitian Arkeologi Nasional.

“Tito terapeuti jsou zobrazeni při zabíjení nebo zajetí šesti prchavých savců, dvou válečných prasat Sulawesi a čtyř trpasličích buvolů známých jako anoas. Posledně jmenovaní jsou malí, ale ostří boví, kteří stále obývají ubývající lesy ostrova. “

“Je pozoruhodné, že se zdá, že některé postavy používají dlouhá lana k zachycení těchto nebezpečných zvířat.”

Dr. Oktaviana a jeho kolegové měřili radioaktivní rozpad uranu a dalších prvků v minerálních výrůstcích, které se vytvořily na jeskynním malířství, a pro základní umění poskytovaly minimální věky v rozmezí od 35 100 do 43 900 let.

„Jeskynní malba Leang Bulu ´ Sipong 4 naznačuje, že k paleolitickému umění nedocházelo postupným vývojem z jednoduchého na komplex asi před 35 000 lety – alespoň ne v jihovýchodní Asii,“ uvedl profesor Maxime Aubert z Griffith University.

“Všechny hlavní složky vysoce pokročilé umělecké kultury byly přítomny v Sulawesi před 44000 lety, včetně figurativního umění, scén a terapeutů.”

„Obrázky terianthropů v Leang Bulu ‘Sipong 4 mohou také představovat nejčasnější důkaz naší schopnosti představit si věci, které v přírodním světě neexistují, základní koncept, který podporuje moderní náboženství,“ dodal Dr. Adam Brumm, také z Griffithské University. Zprávu přinesl portál sci-news.

Přejít nahoru