Krátke zprávy z domova: Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme, objevilo se na mešitě v Brně, Tajemství Michala Davida: Pomejemu (†54) dával nevratné půjčky! Proč?

Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme, objevilo se na mešitě v Brně

Na brněnskou mešitu někdo nasprejoval protiislámský nápis. Po pachateli pátrá policie. Škoda se odhaduje na 5000 korun. Nápis „Nešiřte islám v ČR! Jinak vás zabijeme“ se na modlitebně ve Vídeňské ulici objevil v pátek. Právu to řekl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Policie zatím případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. „Celou událost jsme již zadokumentovali. Zatím ji vyšetřujeme jako poškozování cizí věci, nicméně tato právní kvalifikace se může rozšířit,“ upřesnil Malášek.

FOTO+VIDEO a více info Novinky.cz

Řidička (20) dostala smyk a narazila do stromu: Při tragické nehodě zemřel osmnáctiletý mladík

Osmnáctiletý mladík zemřel při dopravní nehodě, která se stala krátce před sobotní půlnocí v obci Branná, která patří pod Třeboň. Dvacetiletá řidička dostala v pravotočivé zatáčce smyk a narazila do stromu uvedla ČTK.

Více info zde

Tajemství Michala Davida: Pomejemu (†54) dával nevratné půjčky! Proč?

Dvě jubilea naráz oslaví Michal David (59) velkolepým koncertem, kam hodlá pozvat mimo jiné i Andreu Pomeje (31). Proč jí chce pomoci a jak zavzpomínal na jejího zesnulého manžela Jiřího Pomeje (†54)?

Rok 2020 je pro vás, Michale, výjimečný nejen magickým číslem. V tomhle roce oslavíte šedesátiny a s nimi zároveň i čtyřicet let kariéry.

„Přesně tak. Čas tak strašně rychle letí a mně přitom všechno připadá, jako by to bylo včera. Je ale fakt, že jsem se rozhodl na ta dvě jubilea pořádně připravit, neodfláknout je a jaksepatří si je užít.“

Více info Blesk.cz

Fantóm pražských kanceláří. Policie pátrá po muži podezřelém z krádeží notebooků

Již osm krádeží se stejným rukopisem. Z kanceláří po celé Praze mizí notebooky, ale i plné peněženky. Kriminalisté se snaží vypátrat muže, který už svým jednáním způsobil škodu za sto tisíc korun.

Pražští kriminalisté hledají muže, který je podezřelý, že má na kontě osm případů krádeží notebooků z kanceláří po celém hlavním městě. Zjevně osvědčený scénář akce je vždy stejný.

Více info Denik.cz

Přejít nahoru