Šílené: Podívejte se jak to vypadá na Thaiwanu. To co uvidí se událo během 1 kilometra.

Zástupci společnosti Lufthansa údajně popírají zprávy, že hodlá pozastavit lety. Zdá se, že to prozradí pouze čas. BBC hlásí, že Britové, kteří byli evakuováni z Wu-chanu, budou drženi v karanténě po dobu dvou týdnů. Japonsko a USA také evakuovaly občany z Wu-chanu prostřednictvím pronajatého letadla. Austrálie a Nový Zéland také plánují evakuaci.

Mark Woolhouse, profesor epidemiologie infekčních chorob na University of Edinburgh, řekl pro AP, že kroky Spojeného království jsou odůvodněné.

“Vždy existuje rovnováha mezi drastickými opatřeními v oblasti veřejného zdraví a tím, co by lidé mohli chtít udělat, a samozřejmě je politováníhodné, pokud jsou lidé, kteří se ukáže, že virus nemají, v karanténě zbytečně,” uvedl.

Vzhledem k tomu, že více místních vlád na pevnině (včetně Pekingu a Wu-chanu) pověřuje, aby se obličejové masky nosily za všech okolností, se ceny v celé Asii a dokonce i v některých částech USA nesmírně rozšířily. Místní obyvatelé říkají, že Číňané všude lámou masky a posílají je rodině v mianlandu.

https://twitter.com/RFA_Chinese/status/1222463910827061248?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1222463910827061248&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fgeopolitical%2Fbritish-airways-ends-all-flights-china-virus-spreads-middle-east

Obchody v Číně, na Tchaj-wanu, v Hongkongu a v Macau se samozřejmě nemohou dostat dostatečně rychle ke obličejovým maskám (Japonsko údajně připravuje zásilku na pomoc čínské vládě). Výsledkem je, že linky mimo obchody a továrny rostou do ohromující míry.

Jedno video ze Sichuanu zachycuje rozzlobený dav, který tlačí domov rodiny, která údajně ignorovala případ viru a umožnila jeho šíření. Scéna připomínala něco z knihy „Lord of the Flies“, knihy, o které si myslíme, že je v Číně pravděpodobně zakázána.

V Hongkongu, kde SARS zabil v roce 2003 zhruba 300 lidí, hrozí, že pracovníci městské hromadné dopravy udeří, pokud vláda města nerozšíří své uzávěry.

Přejít nahoru